fbpx

"Less bullshit, more business please!" - Nettet florerer av alskens buzzord som skal "hjelpe" oss å forstå mulighetene med sosiale medier, men gjør de det?

Social Media Buzz Word Bullshit Bingo

«Less bullshit, more business please!» – Nettet florerer av alskens buzzord som skal «hjelpe» oss å forstå mulighetene med sosiale medier, men gjør de det?

large_4635903792«Vi» som jobber med sosiale medier, sosiale nettverk, sosiale bedrifter, digitale medier, digitale kanaler, digital kommunikasjon – vi jobber til syvende og sist med å hjelpe – får håpe vi gjør det – virksomheter og bedrifter til å bli flinkere til å se de mulighetene som finnes ved å sosialisere kommunikasjonen….. eller ved å bruke sosiale verktøy til å få «jobben gjort!»…. Det er vel EGENTLIG det det handler om til syvende og sist.

Inspirasjonen til den lille «bullshitposten» her fikk jeg i dag av Erik Eskedal og Anita Krohn-Traaseth på Twitter.

SXSW – verdens største bullshitbingo-messe for buzz-ord

Nå er det snart tid for SXSW igjen – verdens største messe om sosiale medier, om sosiale nettverk, sosiale verktøy og digital kommunikasjon. De er fremste eksponent for buzzord, og kommer helt sikkert til å lansere noen nye i år også. Amerikanere elsker å pakke inn samme budskap i nye ord, og 2013 kommer ikke til å være noe unntak.

Etter SXSW i fjor – jeg var ikke der – så satt jeg online i Norge og fulgte med på norske og internasjonale bloggposter som oppdaterte meg mer eller mindre live med alt det nye som 2012 skulle handle om. Etter en liten gjennomgang av tilsvarende bloggposter for 2010 og 2011 så jeg at det var faretruende mange av de samme trendene som gikk igjen år etter år – ofte pakket inn i nye buzzord – men alt i alt en slags repitisjon. #TingTarTid. Har du lyst til å sjekke ut hva SXSW har handlet om de siste tre årene er det bare å lese det her – så kan du sammenligne det selv etter at årets SXSW er avsluttet i midten av mars.

IT-bransjen blir ofte beskyldt for å snakke et språk som bare IT-folk forstår. Det samme gjelder også ofte politikere, byråkrater, akademikere, etc. Hva med de som jobber med kommunikasjon da, og mer spesfikt vi som jobber med sosiale medier. Etter et par minutters googling – vel og merke på amerikanske sider – så sitter jeg igjen med denne ordskyen her – alt med direkte- eller indirekte tilknytning til SOSIALE MEDIER…….er det rart mange virksomheter, bedrifter og bedriftsledere er skeptiske eller frustrerte…..?!

social-media-buzzwords-2013

Klikk på bildet for større utgave!

Mindre bullshit, mer business!

Vi – meg inkludert ja – lover herved å bli flinkere til å kommunisere. Færre buzzwords og akronymer. Lytte mer, forstå utfordringene og deretter foreslå hvordan en bedrift kan bruke relevante verktøy og mekanismer til å få «jobben gjort» – litt smartere, litt mer effektivt, litt enklere – og mye mer åpen.

Som min kollega Marius Eriksen i Geelmuyden.Kiese oppsummerer i sin glimrende bloggpost «Åpen for business» 

Åpne virksomheter er fremtidens virksomheter. Endringene som har skjedd i samfunnet har tvunget frem mer åpenhet, mer gjennomsiktighet, mer ærlighet og mer oppriktighet hos organisasjoner og virksomheter.

photo credit: Hello Turkey Toe via photopin cc