fbpx

Uploader bilder fra din Mac til Instagram

Uploader er en app til din Mac som lar deg sende bilder direkte til Instagram.

Det mangler ikke på apper til Mac (eller Windows for den sakens skyld) som gjør det mulig å følge med på hva som skjer på Instagram. Derimot finnes det ikke mange apper som lar deg laste OPP bilder til Instagram. ScheduGram er en web-tjeneste som lar deg håndtere flere Instagram-konti fra din laptop. En av årsakene til at slike apper er en mangelvare er først og fremst fordi Instagram er utviklet som en ren mobiltjeneste.

Uploader fikser biffen

Med Mac-appen Uploader, som koster 49 kroner, kan du nå enkelt legge ut hvilket som helst bilde på din Mac på Instagram. Appen er utviklet av Caleb Benn, en 17-åring, som allerede har grunnlagt to programvare-selskaper.

Uploader er utrolig enkel å bruke. Etter at du har installert Uploader, er det bare å logge på.

Uploader-palogget

Nå er det bare å finne frem til det bildet du vil legge ut, høyre-klikke på det, og så velge via «Tjenester» at du vil «Share to Instagram». Legg så til litt tekst – og et par hashtags – og du er «good to go».

Uploader-del-til-Instagram

Når du har klikket på «Share to Instagram» dukker bildet ditt opp i en ny dialogboks.

Uploader-effekter

Her kan du justere litt på bildet ditt, blant annet zoome det inn slik du ønsker, men også justere bildet via Photo-booth-filterne. Alternativt kan du velge å ta et nytt bilde via iSight. Når du er ferdig klikker du på «Done».

Uploader-rett-til-Instagram

Etter at du har lagt til din egen tekst er det bare å «Share», og sekundet etterpå er bildet ditt ute på din Instagram-konto.

Det er et par ting som mangler ved Uploader. Appen støtter ikke PNG-bilder og du kan ikke laste opp video-klipp. Og bruker du Uploader kommer bildet rett ut på Instagram, slik at du ikke får tatt i bruk Instagram sine egne filtere. Jeg håper 17-åringen vil etterhvert få lagt til flere filtere direkte fra Uploader-appen.

Uploader koster som nevnt 49 kroner og kan lastes ned fra Mac App Store.