fbpx
svosj

Schibsteds Svosj er ingen Amazon killer

Det er ikke engang en Amazon Prime-killer. Derimot kan Svosj bli en suksess i Norge, men da tror jeg Amazon må inkluderes i deres tilbud.

Svosj for 29 kroner i måneden

Tidligere i høst kunne vi lese på Kampanje at «Schibsted ba Anti om designhjelp til sin Amazon-killer».  Den saken handlet om Svosj, en ny app og tjeneste fra Schibsted, som for 29 kroner i måneden, leverer et ubegrenset antall pakker hjem til deg fra 43 norske nettbutikker. 10 andre nettbutikker er også på vei. I tillegg vil du via appen få tilgang til unike tilbud fra de samme partnerne som er med på Svosj-løsningen.

Kjempebra. Men som jeg var inne på i episode 54 av podkasten «Hans-Petter og Co», kommer ikke jeg til å bli medlem før jeg ser flere av de typiske butikkene jeg handler fra. Norske som utenlandske. 

Langt fra en killer

Så var det dette med killer da. Svosj er like mye en Amazon-killer, som det diverse nettbrett eller smarttelefoner har vært en iPhone-killer. Svosj er ikke engang en Amazon Prime-killer. Lucas Weldeghebriel skriver på Shifter 18. september, at «Svosj er et lite spark til Amazon Prime – samt en måte å utnytte eksisterende kapabiliteter til å lage en relevant distribusjonstjeneste for netthandel»

Helt enig i begge deler. Men da er det viktig å understreke at det er snakk om et lite spark. For hva er det Amazon Prime inneholder og inkluderer?

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Dette er Amazon Prime:

 

Et Amazon Prime-medlemskap koster 119 USD per år, tilsvarende 90 norske kroner per måned. Eller 3 ganger så mye som et svosj-abonnement. Men da får du også mer enn 3 ganger så mye igjen. I tillegg kan Amazon tilby deg et “ufattelig” mer omfattende vareutvalg.

Les også: Vi bør utvikle får egen Amazon

Litt Amazon Prime, men ingen killer

Svosj leverer til en viss grad på 2 av de 10 fordelene du får med et Amazon Prime-medlemskap. Rask levering, uten at de spesifiserer hva det betyr, og tilgang til eksklusive tilbud og fordeler. 

Svosj er på ingen måter en Amazon-killer. Det er ikke engang en Amazon Prime-killer. Derimot kan Svosj bli en suksess i Norge, men da tror jeg Amazon må inkluderes i deres tilbud. I tillegg til andre utenlandske nettbutikker som Ebay, AliExpress, DealExtreme, med flere. Og får de på plass de største norske retailkjedene, som XXL, Elkjøp, Clas Ohlson og Komplett, vil det gjøre “dealen” enda bedre. Ikke minst hvis de signerer Kolonial.no i tillegg.

Nok til å redde norsk varehandel?

Det kan selvsagt være at Svosj kun ønsker å tegne avtaler med norske butikker, i et proteksjonistisk forsøk på å “redde norsk varehandel”. All honnør til Svosj hvis det er strategien bak. Men jeg tror ikke selv det grepet er tilstrekkelig til å “ta livet” av Amazon.

Les også: Amazon vil «redde» den norske netthandelen

Bilde: Jean Gerber via Unsplash