fbpx
programmatisk

Programmatisk død i 2021? – S4E150

Jeg tok en prat med den norske sjefen for AdForm, Marius Patrocollo, for å få en status på det programmatiske annonsemarkedet inn i 2021. Et år som vil bli preget av flere nye EU-reguleringer, cookie-endringer fra Google og IDFA-endringer fra Apple. Vil programmatisk annonsering overleve den politiske og teknologiske kampen?

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Politiske- og teknologiske endringer

Det digitale annonsemarkedet er i sterk endring. Ikke bare på grunn av duopolet mellom Google og Facebook, men kanskje mest av alt som følge av hva EU og Apple gjør av politiske og teknologiske endringer om dagen. Endringer som kan gjøre det mye vanskeligere for annonsører å målrette reklamen fra og med 2021.

AdTech med Marius fra AdForm

Jeg slo av en prat igjen med Marius Patrocollo fra AdForm (Marius var gjest i episode 63) for å snakke mer om alt fra IDFA, Digital Services Act og manglende tillit til USA fra et europeisk ståsted. AdForm er et dansk selskap som har holdt på med AdTech siden 2012. Marius er country manager for AdForm i Norge, og har holdt på med programmatisk annonsering siden 2011.

Han var med på å bygge opp den programmatiske satsningen i Schibsted, før han gikk inn i GroupM med ansvaret for blant annet programmatisk. De siste årene har Marius jobbet i AdForm, hvor selskapet mest av alt jobber med flere av Norges største annonsører, mediebyråer og konsulentselskaper.

Vi begynte like godt med å snakke om året som har gått. Fra et programmatisk ståsted.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer