fbpx
politisk reklame

Politisk Facebook-reklame, alternative nyheter, Alibaba-sjefen blir lærer igjen og nordmenn bruker minst mobildata – Episode 50

SP brukte minst på Facebook-reklame, men ble årets valgkampvinner. Andelen alternative nyheter i sosiale medier er halvert siden januar 2019. Alibaba-sjefen slutter etter 20 år og nordmenn bruker minst mobildata.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Dagsavisen vokser mest. Alternative nyheter faller

Hver måned tar jeg for meg de mest delte nyhetssidene på sosiale medier, og da mest av alt Facebook – hvor de fleste nyhetene blir delt hva gjelder sosiale medier.For tredje måned på rad er det Dagsavisen som vokser mest når det kommer til deling av nyheter i sosiale medier. Ved starten av året var det 4 alternative nyhetssider inne på Topp 10-listen. For andre måned på rad er det kun 2 alternative nyhetsnettsider inne, og andelen de alternative nyhetene har blant topplisten fortsetter videre ned – fra hele 22 prosent i januar, til 11 prosent i august.

Hvilken effekt har politisk reklame på Facebook?

Senterpartiet ble vel den største vinneren under årets kommunevalg. Arbeiderpartiet gikk på sitt største nederlag siden krigen, og Høyre kom seg så vidt over 20 prosent på landsbasis. Ifølge Aftenposten brukte Arbeiderpartiet mest, etterfulgt av Høyre og Frp. De tre ble også valgkampens store tapere. Senterpartiet brukte mindre enn en tiendedel av Arbeiderpartiet, men ble valgets vinner. Var det annonsene til Arbeiderpartiet, Høyre og FrP som var dårlige, eller har kanskje ikke politisk reklame på plattformen den effekten man kanskje hadde håpet på?

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Alibabas grunnlegger slutter etter 20 år

20 år etter at Jack Ma sluttet som lærer og grunnla Alibaba, slutter han for å bli lærer på nytt. Alibaba gjorde Jack Mac til Kinas rikeste og Alibaba til et av verdens største selskaper. Jack Ma var lærer før han ble entreprenør og grunnla Alibaba. På dagen 20 år etter, på sin egen bursdag, og på Kinas “lærer-dag”, går Jack Ma tilbake til læreryrket igjen.

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Ravi Roshan via Unsplash