fbpx

Podkast-favoritter 2018

Mange nye podkaster har dukket opp. Mens andre har forsvunnet. Og så er det noen som har kommet tilbake. Her er mine podkast-favoritter for 2018.

Jeg skrev om mine podkast-favoritter i 2016 og i 2017. Da er det bare rett og rimelig at jeg følger opp med tilsvarende oversikt for 2018 – selv om året fortsatt er ungt.

MediaPuls er fortsatt en av mine favoritter

MediaPuls – som jeg lager sammen med Marius Karlsen – har akkurat rundet 250 episoder. Og ja, jeg hører fortsatt på min egen podkast. Lærer faktisk mye av det – for det er lett å glemme hva man selv har snakket om.

Fortsatt sterk vekst. Fortsatt en marginal kanal

Podkasten er fortsatt i sterk vekst – selv om podkasting som sådan er marginalt, sammenlignet med andre mediekanaler. Det er også fortsatt slik at veldig mange ennå ikke helt vet hva en podkast er for noe.

Siden høsten 2015, da MediaPuls ble etablert, har vi vokst jevnt og trutt. Fra et månedlig snitt på litt over 5.000 avspillinger/nedlastninger i 2015, til over 27.000 per måned nå i 2018. For faglige podkaster har tendensen vært at det går nedover i antall avspillinger i takt med at det blir penere vær ute. Mens høydepunktet for MediaPuls har vært november, når vi normalt bunnen i juli. Det antar jeg vil være tilfelle i 2018 også.

Men i motsetning til de foregående årene, hvor pilene pekte nedover fra februar og frem til og med juli, har vi så langt i år «trosset» denne trenden ved å vokse også i mars og april.

podkast favoritter

Rød = 2016, Gul = 2017 og Grønn = 2018

 

Podkast-favoritter for 2018

I 2017 tok jeg for meg 18 favoritter og hele 38 øvrige podkaster jeg hører på fra tid til annen. Listen sorterte jeg alfabetisk. Det samme har jeg gjort i år også. Dog ikke like mange. Noe motvillig har jeg valgt å lenke alle podkastene til Apple Podcaster (også kjent som iTunes). Det til tross for at det selvsagt er mange som hører på podkast fra en Android-telefon, og at Apple Podkaster er (etter mitt syn) en dårlig podkast-applikasjon. Min personlige podkast-spiller er for tiden Overcast.

Her er mine absolutte favoritter så langt i år – i tillegg til noen andre som jeg av og til hører på:

 

Aftenpodden

podkast

Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim.

 

Dagsnytt 18

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Det viktigste programmet (etter min mening) for å holde deg oppdatert med hva som skjer i inn- og utland.

 

Decrypted

The global technology industry is a powerful engine of innovation that drives the economy. It’s also a collection of insular communities full of hidden projects, quiet rivalries, and uncomfortable truths. Join Bloomberg Technology’s Brad Stone each week as he and the team’s reporters uncover what actually happens behind closed doors.

 

Deloittecast

Podcasten der Andreas Bryn Edesberg og Guro Grytli Seim utforsker hva Deloitte kan!

 

Exponent

Exponent, a production of Stratechery.com, is hosted by Ben Thompson and James Allworth. In this program we seek to explore the massive effect technology is having not just on technology companies, but also on society as a whole.

 

Giæver og Joffen

podkast

VGs Anders Giæver og Frithjof Jacobsen oppsummerer uken.

 

NIRcast

nircast

Norske Informasjonsrådgivere (NIR) er en podcast om kommunikasjon, i alle sine former. I studio sitter Sindre Holme, Marius Thorkildsen og Marius Staulen. Etter en lengre pause er endelig NIRcast tilbake igjen.

 

NRK Kurer

podkast

Interesserer du deg for medienes historie, nåtid og framtid? Da er Kurer programmet for deg. Hvordan påvirker mediene oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

 

Shifter

Shifter tar for seg teknologi og innovasjon, og snakker med spennende teknologi-gründere som har interessante perspektiver på bransjene de utfordrer.

 

Sosialt sett

podkast

Podcast av og med Heidi Sperre fra FLY as og Astrid Valen-Utvik fra Valen-Utvik AS – hvor vi snakker om teknologi, kommunikasjon og livet midt i mellom. Vårt blikk er av det sosiale slaget, enten vi ser på temaer som analogt vs digitalt, teknologi vs mennesket, profesjonelt vs privat eller noe helt annet.

 

Synnøve og Vanessa

podkast

Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjords podcast. Om hverdagslivets mange trivialiteter og utfordringer. En podkast spekket med selvinnsikt, ironi og humor på egen bekostning. En av de få ikke-faglige podkastene jeg alltid gleder meg til å høre på.

 

The Daily

podkast

This moment demands an explanation. This show is on a mission to find it. Only what you want to know, none of what you don’t. Hosted by Michael Barbaro. Powered by New York Times journalism.

 

The Information 411

podkast

A weekly podcast brought to you by The Information, a subscription tech news site doing deep dives and investigative looks at the tech and media industries.

 

The Wired Podcast

The award-winning WIRED UK Podcast with James Temperton and the rest of the team. Listen every week for the an informed and entertaining rundown of latest technology, science, business and culture news. New episodes every Friday.

 

WSJ Tech News Briefing

Stay informed on the latest in technology during your weekday commute. Our journalists cover leading companies, new gadgets, consumer trends, personal technology, app features, start-ups and more.

 

WSJ The Future of Everything

podkast

A look ahead from The Wall Street Journal. How science and technology are revolutionizing business, industry, culture and society.

 

 

Andre podkaster jeg hører på – når jeg kan … og vil

Foruten de 16 podkastene over – som jeg mer eller mindre alltid hører på (Aftenpodden burde komme ut daglig) – abonnerer jeg også på flere andre podkaster, som jeg hører på, hvis «det passer seg».

 

 

Glemt gull?

Har jeg gått glipp av noe gull her som jeg bare høre på? Har du noen andre favoritter jeg bør abonnere og høre på – og inkludere i oversikten her? Skriv gjerne inn forslag i kommentarfeltet under.