fbpx
podkast

Podkast-favoritter 2017

Her er mine 18 absolutte favoritter og 38 øvrige podkaster jeg abonnerer og hører på i 2017.

Siden jeg skrev min Topp20-oversikt i mars 2016 har noen falt fra, mens andre har kommet til. Det mangler ikke på innhold, men på tid. Enkelte podkaster kaster jeg meg over så fort de dukker opp, mens andre lytter jeg til hvis tema og/eller gjest fenger meg.

Les også: Podkast lykkes når det visuelle kommer til kort

Foruten denne oversikten her, skal jeg innrømme at jeg også hører på MediaPuls – Podkasten som jeg produserer sammen med Marius Karlsen fra Helt.Digital. Det høres kanskje rart ut – å lytte på seg selv – men det er mye vi selv har sagt som jeg liker å høre på nytt, for å lære. I tillegg er det flere gjester vi har hatt på besøk, som jeg liker å høre på nytt. (Også har du det faktum at jeg ofte har glemt hva det er jeg selv har sagt).

Podkast-spillere

Det er mange måter å høre en podkast på. Har du en iPhone er det enkleste å bruke Podcaster. Den ligger «per default» installert. Av andre populære apper for å høre på podkast, kan for eksempel nevnes;

Jeg vil også nevne 60db som er en fantastisk måte å høre på podkaster på. En slags podkast utgave av Spotify, som bruker algortimer og kunstig intelligens for foreslå andre podkaster som kan være aktuelle for deg. Lytter jeg på podkaster via min MacBook, tyr jeg ofte til myTuner Radio Pro. Med myTuner Radio Pro kan jeg høre på podkast, radio og «ferdig» definerte topp-lister. myTuner Radio kan også lastes ned til iPhone, slik at du kan strømme det samme innholdet i bilen din (i stedet for å bruke tid på «kjedelig» DAB).

NB: I podkast-listene under har jeg kun lagt ved lenke til Apple Podcaster (iTunes). For ordens skyld er listene sortert alfabetisk.

Topp-listen

Her er oversikten over mine absolutte favoritter. De jeg alltid lytter på, og som jeg gleder meg til høre hver eneste episode av. De jeg alltid spiller av nesten umiddelbart etter at en ny episode har dukket opp på min iPhone.

 

Aftenpodden

podkast

Få med deg ukens mest engasjerende saker innenfor politikk og samfunn, med Aftenpostens politiske journalist Lars Glomnes, politisk redaktør Trine Eilertsen og kulturredaktør Sarah Sørheim.

Deloittecast

podkast

Podcasten der Marius Jones og Andreas Bryn Edesberg utforsker hva Deloitte kan!

Dialogisk

podkast

Dialogisk er en ukentlig podkast med Dag Sørås og Gunnar Tjomlid.

Giæver og Joffen

podkast

VGs Anders Giæver og Frithjof Jacobsen oppsummerer uken.

Note to self

podkast

Is your phone watching you? Can wexting make you smarter? Are your kids real? These and other essential quandaries facing anyone trying to preserve their humanity in the digital age. Join host Manoush Zomorodi for your weekly reminder to question everything.

NRK Kurer

podkast

Interesserer du deg for medienes historie, nåtid og framtid? Da er Kurer programmet for deg. Hvordan påvirker mediene oss? Og hva skjer med demokratiet i en digital mediehverdag? Dette er sentrale temaer i Kurer.

NRKbeta

podkast

Vi er NRKs sandkasse for teknologi og nye medier. Her får du et dypdykk i det vi jobber med og tenker på.

PNR – This Old Marketing

podkast

Joe Pulizzi and Robert Rose, two of the most well-known experts in the content marketing space, talk about the latest content marketing trends and discuss how businesses can use content to attract and retain customers.

Recode Media with Peter Kafka

podkast

Re/code’s senior editor Peter Kafka talks to the most interesting people in media and technology, to find out what happens when those two things collide.

Sosialt sett

podkast

Podcast av og med Heidi Sperre fra FLY as og Astrid Valen-Utvik fra Valen-Utvik AS – hvor vi snakker om teknologi, kommunikasjon og livet midt i mellom. Vårt blikk er av det sosiale slaget, enten vi ser på temaer som analogt vs digitalt, teknologi vs mennesket, profesjonelt vs privat eller noe helt annet.

Synnøve og Vanessa

podkast

Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjords podcast.

The Daily

podkast

This moment demands an explanation. This show is on a mission to find it. Only what you want to know, none of what you don’t. Hosted by Michael Barbaro. Powered by New York Times journalism.

The Information 411

podkast

A weekly podcast brought to you by The Information, a subscription tech news site doing deep dives and investigative looks at the tech and media industries.

This Week in Google

podkast

Leo Laporte, Jeff Jarvis, Stacey Higginbotham, and their guests talk about the latest Google and cloud computing news.

This Week in Tech

podkast

Your first podcast of the week is the last word in tech. Join the top tech pundits in a roundtable discussion of the latest trends in high tech.

WSJ Media Mix

podkast

With lively analysis, timely insights and in-depth interviews, WSJ editors and reporters cover the fast-changing media and marketing business.

WSJ Tech News Briefing

podkast

Stay informed on the latest trends with daily insights on what’s hot and happening in the world of technology. Listen to our reporters discuss notable company news, new tech gadgets, personal technology updates, app features, start-up highlights and more.

WSJ The Future of Everything

podkast

A look ahead from The Wall Street Journal. How science and technology are revolutionizing business, industry, culture and society.

 

Serier og andre podkaster jeg har hørt på, eller hører på av og til

Det dukker av og til opp enkelte serier jeg «sluker rått», som Serial og ikke minst S-Town. I tillegg abonnerer jeg på flere podkaster som jeg av og til lytter på. Hvis gjesten eller tema fanger min interesse. Her finner du også flere podkaster som er «up and coming» – som enn så lenge ikke har rukket å bli absolutte favoritter.

Hvilke andre favoritter har du, som jeg bør høre på?