fbpx

Nesten ingen i verden er mer opptatt av ChatGPT enn oss nordmenn

ChatGPT tok verden med storm da tjenesten rullet ut i slutten av november 2022. Aldri før hadde en ny tjeneste brukt like kort tid på å oppnå over én million brukere. Og verdens mest digitaliserte land, Norge, topper listen over nasjoner i verden som googler mest etter tjenesten.

Hva er ChatGPT?

8. desember 2022 publiserte jeg artikkelen «Hva er ChatGPT?» på HansPetter.info. På rekordtid ble artikkelen særs populær og populariteten ser ikke ut til å avta med det første. De siste 28 dagene har antall klikk på ChatGPT-artikkelen min økt med 374 prosent, mens antall visninger har økt med 237 prosent.

Nordmenn virker å ha en umettelig appetitt på den generative kunstig intelligens-tjenesten som du kan snakke med og stille spørsmål til, på nøyaktig samme måte som om det satt et menneske på den andre siden av skjermen.

Enorm interesse for Generative Pretrained Transformer-teknologi

Finbold publiserte noen interessante tall 17. januar som peker i retning av Norge er i særstilling hva gjelder ChatGPT-interessen. Innsikten til Finbold er hentet fra Google Trends, som viser at søk etter chatgpt har vokst fra 0 til 100 i trend-score i perioden  30. november, da tjenesten ble lansert, til 100, 11. januar 2023.

chatgpt

Det interessante her er at Norge havner på tredjeplass globalt, hva gjelder vår interesse – i form av Google-søk – for ChatGPT, kun slått av Kina og Nepal.

Nå trenger ikke Google-søk å bety noe som helst. Det er kanskje noen som fortsatt husker «forskingen» som fastslo at 80 prosent av Facebook-brukerne ville være borte innen 2017. Bakgrunnen for den konklusjonen var direkte relatert til nedgangen i antall Google-søk etter Facebook!

chatgpt

Kilde: Retriever (norske medier: 251 nett-artikler, 82 papir-artikler og 2 tilfeller på radio.

Når det er sagt, så har også norske medier vært veldig opptatt av å skrive om ChatGPT. En av årsakene til det, kan handle om frykten for hvordan teknologien kan misbrukes på skolen. Eller sagt på en annen måte; hvordan kunstig intelligens vil utfordre og disrupte dagens utdanningssystem.

Gjest hos TV 2 Nyhetene 9. desember 2022 for å diskutere ChatGPT

Abonner på YouTube-kanalen min nå