fbpx
videokonferanse

…men videokonferanse var ikke ut likevel

Som man spør får man svar – vi møtes mer og mer i jobbsammenheng, og stadig oftere via video kan det se ut som!

Tidlig februar 2013 lurte jeg på om videokonferanse var ut. Det snakkes veldig lite om denne formen for å holde møter på om dagen, noe som selvsagt kan bety flere ting. Tandberg er «off» børsen etter at Cisco kjøpte de opp, og videokonferanse har blitt «mainstream» for eksempel. Det å fly har blitt en selvfølgelighet for lenge siden, men siden bransjen befinner seg midt i en svært så turbulent og usikker tid, vil det være fortsatt interessant å skrive om den.

Fly litt mindre, video-møte mye mer

Derfor spurte jeg også – via bloggen – om det var tilfelle – at vi ikke brukte videokonferanse lenger, men at vi heller tok fly når vi måtte møtes (for de møtene som holdes langt unna), og mange tok seg tid til å svare også – 130 stk ble det – så igjen, «for the record» – ikke et statistisk underlag her, men alltid like morsomt å få feedback fra lesere på hva de tenker, mener og tror.

Klikk på bildet for større utgave.

Klikk på bildet for større utgave.

Den «gamle» måten å gjøre møtene på – fly eller telefonkonferanse øker minst – og heldigvis for det. Videotelefoni øker mest, etterfulgt av videokonferanse og bruk av sosiale medier. Personlig tror jeg nok vi vil fremover vil oppleve mye spennende i grenselandet mellom video og sosiale medier. Det henger sammen, og vil nok integreres mye mer også – for både interne og eksterne formål.

Og som med så veldig mye annet, så handler det ikke om enten eller, men mer om både og.

Ansikt-til-ansikt erstattes ikke av et videotelefoni-møte, men forskjellige video-løsninger vil komplettere det fysiske møtet, slik at vi kanskje man møtes oftere og i kortere møter for å gjøre nødvendige avsjekk knyttet til et partnerskap, et prosjekt eller hva det måtte være.

Det er gøy å møtes, men ikke gøy å fly – spesielt produktivt er det heller ikke, gitt den tiden som går bort ved å nettopp flytte seg fra A til B. Jeg kommer nok til å fly enda mindre, men møtes mye oftere – via video – fremover, hva med deg?

photo credit: ahhyeah via photopin cc