fbpx

MediaPuls 70 – DNI, VR, algoritmer og drap

Google sparker i gang andre runde av Google News Initiative, Nordbohus satser på VR, nordmenn er skeptiske til algoritmer og personifisering og Facebook forbyr ikke direktesendt drap.

Nordmenn er mest betalingsvillige til nyheter, men mest kritiske til personifiserte nyheter. Samtidig er det store forskjeller mellom de yngste og eldste. Kan mediehusene klare å «konvertere» lesere som har fått nyheter gratis på Internett så lenge de kan huske? Kan forsiden bli viktig igjen gjennom algoritmer som kan personifisere den? Og vil noen i fremtiden være interessert å betale for alt, når de kun vil ha noe?

Nordbohus omtales i E24 som den første husleverandøren som har sikret seg teknologi hvor hustegninger genereres som 3D-modeller du kan utforske med VR-briller. MediaPuls tar praten med Stian R. Moursund, som er Markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus for å høre litt mer om deres VR-satsning.

Så har det vi fryktet blitt en realitet. En rekke drap har blitt filmet og kringkastet Live på Facebook, og det uten at Facebook ser ut til å gjøre noe med det. Oppfordring til drap bryter med retningslinjene til Facebook, men ikke drap i seg selv.

I spalten «Sosiale medier siden sist» tar vi for oss Twitter som nå lar deg målrette annonser på bakgrunn av emojis. I tillegg har Twitter nå kommet med «live-knapp» for Periscope i appen. Hos YouTube har de lansert (i USA) en egen videoredigerings-app for bedrifter, og Facebook har endret på Messenger-grensesnittet og gjort SMSer tilgjengelige direkte og integrert med Messenger. Og til slutt diskuterer vi Facebook som spår at 90% av innholdet kommer til å være video i løpet av de neste fem årene.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.