fbpx
lenkeskatt

MediaPuls 254 – Google I/O, lenkeskatt og VGs influencere

Vi ser nærmere på hva Google lanserte under sin I/O-konferanse. VG har bestemt seg for å satse på influencer marketing. EU vil satse på lenkeskatt og Apple nærmer seg 1000 milliarder dollar i verdi!

Betaler for mange følgere, får få engasjerte tilbake

I det siste har det pågått en lengre diskusjon på bransjenettstedet Kampanje, hvor spesielt reklamebyrået OMD har reagert på det de kaller “hårreisende priser og verdiløse følgere”.

Debatten har i all sin enkelhet handlet om at mange annonsører (og byråer) føler at det de betaler for er antall følgere – litt lik litt eldre debatter som har handlet om antall visninger eller antall Facebook-likes – men at det de får tilbake for prisen de betaler, er altfor lite. Det hindrer ikke VG å lansere en influencer marketing satsning. Og det kan bidra til å “modne” markedet.

EU vil innføre lenkeskatt

Lenkeskatt handler om at mediehus skal kunne kreve penger fra alle som viser forhåndsvisning av innholdet de produserer – fra søkeresultat, Google News, Feedly, Pocket og til poster i sosiale medier. Blir forslaget vedtatt betyr det i realiteten at alle må inn i forhandlinger med innholdsprodusenter for å kompensere dem.

Google I/O

Google I/O er Googles årlige utviklerkonferanse som gikk av stabelen i California tidlig denne uken, hvor Google viser frem teknologi de jobber med og tjenester som nå rulles ut. Vi ser nærmere på de viktigste nyhetene som ble lansert.

 

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Google I/O-konferansen – skjermdump fra YouTube