fbpx
personvern

MediaPuls 246 – Tankelesing, følelser og algoritmetilsyn

Radikal innovasjon vil gjøre det mulig for oss å snart føle hva som blir sagt. Til å føle ord gjennom huden. Norske politikere vil kalle teknologigigantene inn på teppet og foreslår at vi bør opprette et eget algoritmetilsyn. 

Føle ord på huden

Tenk om du kunne føle ord. Ikke bare lese eller høre, men føle hva som blir sagt. Ikke gjennom fingertuppene, slik som blindeskrift, men føle ord gjennom huden på armen – mens du gjør noe helt annet. Helt umerkelig for andre enn deg. Tanken er å kunne bruke denne type teknologi til å gjøre alt fra smartklokke til klær i stand til å kommunisere med brukerne bedre. Og nå har forskerne også laget en prototype på en armting – en bandasje-lignende innretning du har på underarmen, og som kommuniserer med brukerne.

Algoritmetilsynet

Medier og politikere diskuterer personvern som aldri før. Og i sentrum av diskusjonene står Facebook, som enkelte politikere vil kalle inn på teppet for å forklare seg. NRK kjører radioprogrammer som skal hjelpe forbrukere å ikke selge sjelen sin til Facebook, mens enkelte politikere slår et slag for å opprette et eget algoritmetilsyn.

Er det veien å gå? Kreve at teknologigigantene skal gi fra seg sine innerste hemmeligheter?

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.