fbpx
ledere sosiale medier

MediaPuls 189 – Hvorfor er ledere avlogga og uengasjerte i sosiale medier?

Alle er enige om at meningsdannelsen skjer i økende grad i digitale flater. Men dagens ledere ser ut til å være unntaket, avslører ny rapport fra Zynk. Vi tok praten med daglig leder, Anniken Haugen Jebsen.

– Det å ikke forstå eller beherske sosiale medier i dag, er litt som å ikke forstå TV-mediet på 80- og 90-tallet. Det å ikke følge med på samtalen i sosiale medier, er litt som å ikke lese aviser.

Zynk la nylig ut en rapport som viser at norske ledere fortsatt ikke ser ut til å ta sosiale medier på alvor. Men må de det?
MediaPuls tok praten med daglig leder og partner i Zynk, Anniken Haugen Jebsen.

Det innoveres i altfor liten grad blant norske mediehus, synes vi. Derfor er det viktig å trekke frem når det faktisk skjer noe. Dagbladet vant nylig pris for årets beste innovasjon under Society of News Design Scandinavia, for Leserkritikk.

Mediebedriftenes Landsforening la frem høstens lesertall for norske mediebedrifter, og tallene viser – ikke overraskende – at papiravisene fortsatt faller. Nettutgavene har også en tilbakegang. Men kan vi stole på tallene, når de er basert på metodikk som har gått ut på dato for mange år siden?

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker: 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

 

Bilde: Zynk.no