fbpx
reklame annonse

MediaPuls 157 – Endring av adferd og holdning vil aldri gå av moten

Er Schibsted et fullverdig annonse-alternativ til Facebook og Google? Og hvordan kan man reklamere på TV2 Sumo uten å reklamere på TV2?

Vi har snakket – og vi snakker mye om Facebook og Google. Om SEO, SEM, Facebook-annonsering, banner-annonser, innholdsmarkedsføring og native advertising. Vi har også snakket mye om hvor langt etter norske mediehus ligger, når det kommer til å tilby et konkurransedyktig alternativ.

MediaPuls har besøk av Per Håkon Fasting som er konserndirektør for annonsering i Schibsted, for å høre mer om hva Schibsted kan tilby norske annonsører – i dag og i tiden fremover.

Franske myndigheter har bøtelagt Facebook for brudd på den franske personvernloven etter at de har sporet brukere – og ikke-brukere – for å målrette annonsering mot brukerne sine.

Facebook er også under etterforskning for brudd på personvernlovgivningen i Belgia, Nederland, Tyskland og Spania.
Akkurat nå går digital markedsføring og EU i utakt, og de neste 12 månedene vil bli veldig, veldig avgjørende – ikke bare for Google og Facebook, men også for mediebransjen.

 

 

Reklamere lineært for å reklamere på nett

Telenor gjorde et stort nummer ut av at de ikke skulle bruke tradisjonelle kanaler for å markedsføre ungdoms-abonnementet sitt Yng.

– Ikke korrekt at Telenor droppet TV-reklame, skriver TV2-direktør Marius Høgebøl i Kampanje 14. mai.

Men hvordan skal Telenor kunne reklamere for Yng på TV2 Sumo, hvis de ikke reklamerer på den lineære TV-kanalen til TV2?

Botometer avslører om en Twitter-bruker er ekte eller ikke, og i sosiale medier siden sist tar vi for oss:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: Gard Michalsen / Medier24.no