fbpx

MediaPuls 140 – Ai,ai ai – nå blir det trøbbel for assistentene

SXSW handlet i stor grad om kunstig intelligens og virtuelle assistenter. Men er de virkelige assistentene truet…ennå?

SXSW i Austin, Texas er over for i år. Det ble ikke lansert en ny app eller et nytt sosialt nettverk i år, men årets messe var mer spennende – og viktigere – enn noensinne.

De store buzz-begrepene under SXSW i 2017 ble (ikke overraskende) kunstig intelligens, chat bots og virtuelle assistenter, og MediaPuls tok en prat med Forbrukerrådets direktør for kommunikasjon og digitale tjenester, Christian Brosstad, for å høre mer om hvilke inntrykk han satt igjen med etter årets interaktive teknologimesse.

Marius og Hans-Petter ser nærmere på de virtuelle assistentene for å se hvor vi står, og hvilke potensielle utfordringer assistentene står ovenfor – hva gjelder infrastruktur, språklige barrierer, men ikke minst offentlige reguleringer.

Marius har også sett nærmere på EUs behandling av et opphavsretts-direktiv, og er bekymret over norske mediehus som er dårlige på å videreformidle interessante saker fra EU-systemet.

Og Hans-Petter forsøker å forklare hvor billig teknologi har blitt ved å regne tilbake hva en 5 TB harddisk til 1430 kroner i 2017, hadde kostet for 25 år siden. Og «DU VIL IKKE TRO HVOR MYE PENGER DEN HADDE KOSTET!»

I spalten «sosiale medier siden sist» ser vi nærmere på følgende saker:

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de neste ukene.

#Sponsor: Hammer & Hanborg

ice.net søker en kundeorientert Digital Marketing Manager som skal lede ice.net sin satsning på digital markedsføring.
Gå inn på Hammer & Hanborg og søk på stillingen i dag!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: Reiterlied The Robot’s Gaze via photopin (license)