fbpx

MediaPuls 102 – REMA 1000 avslutter samarbeid med VG

REMA 1000 tar med seg verdifull kunnskap og innsikt fra VG Familieliv hjem til egne kanaler. Schibsted og VG melder samtidig om kraftig fall i annonseinntekter.

Facebook og Google vokser kraftig, og mest av alt på mobil. Samtidig ser det ut til at det ikke er noen bunn i sikte for Schibsted sine annonseinntekter. Nå blir også vondt verre for VG etter at REMA 1000 har valgt å avslutte Familieliv-samarbeidet, for å flytte pengene og kundeinnsikten hjem.

MediaPuls lurer på om Schibsted og norske mediehus har noen som helst mulighet fremover uten å samarbeide med de beste… som er Facebook og Google.

IPSOS MMI er ute med sin social media-tracker for Q3, og det er ikke store endringer blant de mest populære sosiale nettverkene, foruten LinkedIn, som opplever at antall daglige brukere nesten er halvert fra Q2 til Q3.

Storyboard overvåker de mest delte nyhetene i sosiale medier, men har glemt å ta med seg Twitter for oktober.

Google kjøper seg opp i Facebook sin argeste konkurrent. Facebook på sin side trapper opp krigen mot Snapchat – igjen, og tester ut «Instant Games» i Messenger, og Hans-Petter spekulerer på årets ord for 2016.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Tidslinje:

00:00 – 01:10 – Innledning
01:10 – 03:15 – Bransjens viktigste stemmer
03:15 – 05:40 – Årets ord 2016
05:40 – 22:30 – Facebook og Google vokser i rekordfart, mens Schibsted krymper – og nekter å samarbeide.
22:30 – 27:30 – REMA 1000 avslutter samarbeid med VG
27:30 – 39:15 – Sosiale medier siden sist

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.