fbpx
sosiale medier annonsering

Markedsføring i sosiale medier større enn papiraviser og magasiner i 2019

En fersk rapport fra Zenith anslår at sosiale medier blir den tredje største annonsekanalen globalt i 2019. Bak TV og søkemotor-markedsføring, men foran printannonser i aviser og magasiner.

TV-reklame dobbelt så stor som sosiale medier

Her til lands er det mye som tyder på at annonsemarkedet i 2019 vil ende i minus. I alle fall når man ser på omsetningen som har gått gjennom byråer. Selv digital markedsføring faller, men ikke så mye som TV og print. Globalt er det også avtagende vekst innen digital markedsføring, samtidig tar det digitale stadig større andeler på bekostning av de tradisjonelle kanalene og plattformene. Ifølge en fersk prognose fra Zenith, vil markedsføring via sosiale medier bli den tredje største annonsekanalen i 2019.

Sosiale medier med 13 prosent markedsandel

I 2019 forventes det at annonsering i sosiale medier vil vokse med 20 prosent, og oppnå en markedsandel på 13 prosent av det globale annonsemarkedet. Det vil gjøre at annonsemarkedet for sosiale medier vil passere avis- og magasinreklame, som vil ha en en nedgang på 6 prosent sammenlignet med 2018.

 

sosiale medier annonsering

1 av 6 annonsekroner til sosiale medier i 2021

Prognosen til Zenith viser til en videre vekst i annonsering på sosiale medier, hvor markedsandelen vil ende på 16 prosent innen 2021. Det vil bety at 1 av 6 annonsekroner globalt vil tilfalle sosiale medier innen 2021.

Samtidig forventes det at TV-markedet vil fortsette å falle, men ikke så mye som kanskje man kunne tro. Ifølge Zenith vil TV-annonsering falle fra 182 milliarder dollar i 2019 til 180 milliarder innen 2021. Det vil gi TV-markedet en markedsandel på 27 prosent.

Søkemotor-markedsføring vil øke mest

I 2019 vil betalt søk (SEM = søkemotormarkedsføring) ende opp på 107 milliarder dollar ifølge Zenith. Den årlige veksten anslås til 8 prosent hvert år, og vil nå 123 milliarder dollar innen 2021. Det vil gi SEM en global markedsandel på 18 prosent, og vil utgjøre ca 2/3-deler av det globale TV-annonsemarkedet.

Ifølge rapporten utgjør USA nå nesten halvparten av all vekst i det globale annonsemarkedet, mens veksten i Europa (og Norge) og Asia har gått det i løpet av det siste kvartalet.

Les også: Reklamemarkedet faller med en halv milliard kroner – tv taper store summer (Kampanje)

Bilde: ROBIN WORRALL via Unsplash