fbpx

Mange bedrifter mangler stammekultur

Gang på gang ser jeg at bedriftene kun har konsentrert seg om ekstern markedsføring, og brått står med et «hult tre«.

Gjør mer av det du tror på. Tro mer på det du gjør.

twitter-ceciliets

@CecilieTS på Twitter

Sitatet er hentet fra hennes hjemmeside, og sannsynligheten er ganske stor at du har hørt både om Cecilie og dette sitatet ved flere anledninger tidligere. I alle fall hvis du er litt opptatt av tidsstyring og leser Hegnar, Dagbladet,  Aftenposten eller diverse lokalaviser.

Kanskje du også har deltat på et av hennes foredrag eller kurs, for Cecilie reiser land og strand og lærer bort hvordan du kan ta mer eierskap og styring over eget liv.Gjør et søk etter #foredragsliv på Instagram så skjønner du hva jeg snakker om. I 2013 holdt hun nesten 200 foredrag. Det er nok til å ta pusten av de fleste, i alle fall meg, men hun gjør det uten å bli stresset. Med over 50 foredrag selv på samvittigheten i 2013 så forstår jeg rett og slett ikke hvordan det er mulig – jeg får satse på å lære enda litt mer av Cecilie i 2014.

Ta en tur innom hennes Facebook-sideTwitter-profil eller hjemmeside så blir du enda bedre kjent med denne Superkvinnen fra Sørlandet. Fra sin «base» i vakre Lillesand har Cecilie skapt et selskap som det virkelig står respekt av, og respekt får hun definitivt av meg.

Cecilie er nok en utrolig dyktig person og personlighet jeg har vært så heldig å bli kjent med via Twitter og sosiale medier, og som jeg også har truffet ved flere anledninger i forskjellige sammenhenger. Cecilie gir av seg selv så det holder og snakker mye om å være «genuin» og «hel ved«.

Hva vil du si er det viktigste som har skjedd i 2013 utifra et teknologisk ståsted?

Den mobile eksplosjonen (som vi jo forutså i 2012, men som kom raskere enn vi kunne ane). «Alle» er alltid på. I alle kanaler.

Vi visste at bildedelings-kanalene skulle vokse rakst. Men at Instagram skulle eksplodere på få måneder tror jeg få så for seg. Vi var forberedt på flere konkurrerende plattformer, men Instagram tok nok mange av oss på sengen.

I hvilken grad har bruk av sosiale medier blitt implementert som en strategisk kommunikasjonskanal for deres virksomhet?

I stor grad.

trender-2014-sosiale-medier-strategiHvilke sosiale nettverk og andre digitale kanaler er viktig for deg og til hvilke(t) formål?

ceciliets-sosiale-kanaler

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale- og digitale kanaler og til hvilke formål.

Hva er den største utfordrigen din når det kommer til å ta i bruk sosiale nettverk?

Enkelt og greit – Tid…

I følge en undersøkelse fra BI og Markedshøyskolen mener kun 12% av norske ledere at internkommunikasjon er viktig. Samtidig slutter 50% i jobbene sine pga dårlig kommunikasjon. Hva er dine tanker om internkommunikasjon i egen virksomhet og i hvilken grad blir det benyttet sosiale nettverk for internkommunikasjon?

Ettersom jeg ikke har ansatte er spørsmålet ikke relevant for mi virksomhet. Men; Jeg har mange faste kunder, hvor vi jobber sammen over tid – som om vi var kolleger. Her ser jeg at at Facebook foretrekkes i stor grad av kundene mine, og til en viss grad også Twitter. Selv mener jeg at e-post er ryddigst på grunn av arkiverings- og søkefunksjonen, men jeg tilpasser meg selvsagt kundene mine og markedet.

Et annet tankekors: Mange av oppdragene mine handler om å rydde opp i internkommunikasjon. Gang på gang ser jeg at bedriftene kun har konsentrert seg om ekstern markedsføring, og brått står med et «hult tre»: En bedrift med god image, men lite innhold og ingen definert stammekultur for internsjargong. Her er sosiale medier et supert verktøy, både for direkte kommuikasjon, og for å knytte sammen markedskommunikasjon og intern samhandling. At flere ansatte blogger fra samme blogg er med på å bygge felles kultur, også internt.

[Tweet «#Sosialemedier er supert for #kommunikasjon, markedskommunikasjon og intern #samhandling»]

Hvilke av områdene/kanalene kommer du til å jobbe strategisk med i 2014 og i hvilken grad?

ceciliets-strategisk-fokus

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder hvilke områder/kanaler de kommer til å jobbe med i 2014, og i hvilken grad.

Har du handlet en fysisk vare via Internett i løpet av 2013 og i så fall fra hvilke enheter?

Teknologi/Telco- og banknæringen har i en årrekke spådd at betaling via mobil vil «ta av», blant annet pga smarttelefonpenetrasjonen og med standardisering på NFC. Vil mobilbetaling endelig bli stort i 2014, eller vil vi fortsette å betale som før, med kredittkort og kontanter?

Tipper vi er godt i gang med å betale via mobil på tampen av 2014. Men at det tar av? Sannsynligvis ikke før i 2015-2016.