fbpx

LinkedIn Connected styrker relasjonene dine

Tre år etter oppkjøpet av Connected lanserer LinkedIn appen som skal gjøre det enda enklere for deg å holde kontakt med …. dine kontakter.

hpnhansen-linkedin-connectedI 2011 kjøpte LinkedIn opp Connected, et CRM-verktøy for virksomheter og personer som ikke ønsker eller har behov for større CRM-løsninger fra for eksempel Salesforce.com og lignende. Connected kunne – når LinkedIn kjøpte de opp – håndtere kontaktene dine online via tjenester som Gmail, Google Contacts, LinkedIn, Facebook and Twitter. Via tagger kunne du sortere kontaktene dine og også legge til notater, osv – slik som du forventer av et CRM-verktøy. For kontakter som du ikke ønsket å legge til som kontakter på din LinkedIn-profil, kunne du også «bookmarke» disse, slik at du hadde de i «systemet» ditt.

Tre år etter har LinkedIn tatt i bruk flere av tjenestene som kom fra oppkjøpet av Connected, og nylig lanserte selskapet også LinkedIn Connected.

På samme måte som du kan bruke «hovedtjenesten» LinkedIn til å holde kontakt – og veldig mye mer – kan LinkedIn Connected benyttes til å først og fremst til å styrke relasjonene til de viktigste kontaktene dine, blant annet gjennom følgende funksjoner:

LinkedIn Connected er tilgjengelig i dag på iPhone, mens det planlegges å lansere en tilsvarende app til Android.

LinkedIn-Connected-sync-sourcesEnkel å ta i bruk, enklere å bruke

LinkedIn Connected er veldig enkel å ta i bruk med enkle swipe-berørelser. Du kan sende meldinger som normalt, sende LinkedIn-emails, eller bare Like en oppdatering, en ny jobb, eller hva anledningen måtte være. I tillegg kan du også synkronisere flere av dine tjenester mot LinkedIn Connected for å optimalisere nytteverdien av tjenesten, slik som epost, kalendere, med mer.

Jeg har brukt LinkedIn Connected en liten stund nå, og appen gjør det definitivt enklere og mer effektivt å holde kontakten med dine viktigste kontakter, samt få relevante forslag på andre personer du bør opprette en kontakt med. Til tross for at jeg har godkjent å synkronisere mine kontakter og min kalender med LinkedIn Connected under personvern-innstillingene, har jeg ikke fått dette til for øyeblikket. En bug fra LinkedIn-, eller min egen side, jeg vet ikke – det fungerer i alle fall ikke for meg for øyeblikket.

Det jeg derimot har fått til er å slå på funksjonen for å synkronisere notater jeg har gjort i Evernote mot LinkedIn Connected. Jeg har ikke gått i dybden ennå på hvordan denne integrasjonen vil fungere i praksis, men ser under kontaktinformasjonen til Eivind Jonassen i SimCom – som jeg har vært i flere møter med – hvor møtenotatene er gjort i Evernote – at det er en viss form for sammenheng mellom hva jeg får opp og hva jeg har ført inn i Evernote. Her mistenker jeg det vil komme med mer tiden.

Under kontaktkortet kan jeg også legge til huskelapper, så en enkel form for CRM kan vi godt kalle det. I tillegg får jeg også opp en liten oversikt over når vi hadde kontakt sist – mistenker at den oversikten kommer fra en kalender-integrasjon. Her er det derimot ingenting jeg kan få innsikt over; kun se – ikke røre.

Mange brukere, få som bruker det

På samme måte som at det er mange som har registrert en Google+-konto, men at det er få (relativt sett) som bruker nettverket daglig, «sliter» LinkedIn med det samme. LinkedIn selv hevder at Norge har blant verdens mest aktive brukere, mens nye tall fra Ipsos MMI viser til at det er kun snakk om et fåtall mennesker (i prosent) som daglig bruker nettverket. Jeg har tro på at LinkedIn Connected kan være med på å øke bruken og dermed også nytteeffekten av LinkedIn som et profesjonelt kontakt-nettverk.

Ipsos MMI SoMe-Tracker for våren 2014

Sjekk ut LinkedIn Connected du også, første inntrykket er i alle fall godt, og jeg har stor tro på at tjenesten kan bidra i positiv grad til økt bruk av LinkedIn til noe mer enn bare å bygge nettverk med….

Sjekk også ut LinkedIn Pulse om du ikke allerede har lastet det ned på din iPhone eller iPad.

Merk: Appen ser ut til å kun være tilgjengelig via den amerikanske iTunes-butikken. Bruk gjerne min egen video-guide hvis du lurer på hvordan du går frem for å skaffe deg en amerikansk iTunes-konto.

photo credit: hojusaram via photopin cc