Video-guide: Amerikansk iTunes-konto

20. august 2011 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Slik går du enkelt frem for å få tilgang til de amerikanske godbitene!

I en tidligere bloggpost fra oktober 2010 tar jeg opp noen av fordelene med å opprette en amerikansk iTunes-konto, og beskriver også med ord og bilder hvordan du går frem. Dette er i dag en av mine mest populære poster, men fortsatt er det mange som ikke helt får det til.

Don’t tell them, show them

Ta en kikk på videon under for å få en enkel og rask gjennomgang for hvordan du skal gå frem – hvis du ønsker deg en amerikansk konto, hvor iTunes-kontoen skal komme fra gavekort som du feks kjøper på eBay.

(Denne videon er brukt i en artikkel hos Dagbladet som omhandler Apple TV og hvordan du går frem for å skaffe deg en amerikansk iTunes-konto)

Mange fordeler og kroner å spare med en amerikansk konto

 • Med en amerikansk iTunes-konto får du tilgang til apps som ikke er tilgjengelig for norske iTunes-brukere
 • Differansen mellom apps på det norske markedet er også stor – i mange tilfeller over 30 prosent billigere
 • Sikkerheten blir også større – skulle din iTunes-konto (god forby) bli hacket er det kun beholdningen fra ditt gavekort som blir tømt – siden det ikke foreligger noe kredittkort inne på kontoen
 • Kjøper du deg en Apple TV – fra feks Pixmania til 889 kroner ink moms – får du tilgang til å leie filmer & TV-serier
 • Med en amerikansk iTunes-konto kan du også kjøpe bøker via iBooks til din iPod Touch, iPhone eller iPad

Billig, raskt og sikkert

Jeg har i lang tid handlet mine gavekort til min amerikanske iTunes-konto fra en og samme kontakt. Ta en kikk på bloggposten min fra februar 2011. Det koster ikke mer enn 103 dollar (561 kroner) for et 100 dollars gavekort (545 kroner), og gavekort-kodene kommer som oftest på mail i løpet av en liten time, men ikke glem å ta høyde for tidsforskjellen mellom Norge og USA.

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Hei,
  Jeg har en amerikansk Apple-konto, og har hatt et iTunes kort på 15 dollar som jeg har aktivert. Nå vil jeg tilbake til norsk store, men har 82 cent igjen på kreditt så får beskjed om at jeg ikke kan endre store før alle pengene er brukt opp. Men finner ikke noe å kjøpe til under 99 cent. Hva skal jeg gjøre? Er det ikke mulig å slette summen som er igjen eller noe?

 2. Hei igjen!  I går kontakta jeg iTunes Store Support og sa at jeg hadde problemer med at jeg ville bruke mitt norske visa kort med kontoen. Så fikk jeg svar tilbake om at det skulle funke nå, så prøvde jeg bare med å bruke none, og sannelig funker det som bare det nå!
   
  Bare et tips hvis noen sånn som meg har prøvd absolutt alt med forskjellige mailer og alt mulig, så kan man bare si at man nettopp har flytta til jetcarrier adressen også si at man ikke har fått skaffa seg amerikansk visa enda. 
   
   
  ENDELIG fikk jeg det også til!! 😀

 3. Jeg har nå prøvd alle slags mulige måter, og jeg kommer ikke lenger enn til «none» så kommer feilmeldinga som alle andre her har skrevet. 
   
  Jeg logget meg ut, har amerikansk flagg i bunnen, valgte en gratis app, lagde ny bruker med adresse fra jetcarrier, brukte gmail, og trykka none og nå kommer jeg meg ikke videre. Jeg har gjort alt som står, men får det alikavel ikke til. Hvordan kan dette løses? Jeg skal bare ha en app som vi ikke har i Norge: OnLive Desktop, og det er så kjedelig at jeg ikke får det til. Det er ikke mulighet for at jeg kan låne en apple ID bare for å laste ned den? Evt om noen kunne lage en til meg?

  1. @stineramse Jeg forstår din frustrasjon. Jeg gjorde akkurat det samme som deg, og fikk det ikke til. Da prøvde jeg å bytte ut gmail, med jobbmailen min. Og VOILA! 🙂

   1. @thomasls @stineramse Hva slags tilbyder har din jobbmail? Jeg har kun gmail, har ikke noen Mail på jobben, jeg.

    1. @stineramse  @thomasls Jobber i kommunen, så brukte den mailen. Jeg har lest et sted at det er de vanlige og enkle mailene som ikke fungerer. hotmail, gmail, yahoo, osv. Vet at noen nettsteder tilbyr å lage en mail, yourname.com eller et eller annet sånt. Men så vidt jeg forstår så er det gmailen som er problemet her hvertfall…

    2. @thomasls  @stineramse Da prøvde jeg med UiO mailen min, men den ville ikke funke den heller… Så utrolig frustrerende! Ingen som kan hjelpe meg med å lage en apple ID til meg?

    3. @stineramse  @thomasls Beklager at dette er litt kronglete – det er nok Apple som stikker noen kjepper i hjulene for oss, da de er veldig klar over at det er mange utenfor USA som lager seg en amerikansk iTunes-konto på denne måten.
      
     Jeg har laget alle mine amerikanske iTunes-konti på gmail, andre har hatt problemer med det, men fått det til å funke med sin Hotmail – og så har andre hatt akkurat det motsatte problemet.
      
     Guiden er det heldigvis ikke noe galt med, men Apple forsøker som sagt å kontrollere dette så godt de kan…
      
     /Hans-Petter

 4. Tenkte at jeg skulle oppdatere dere – jeg fikk det til samme kveld etter mye om og men – hurra hurra!!!
  Det jeg gjorde var å velge «none» det er det siste valget etter raden med visa/mastercard/paypal…etc
  Tenkte – er det et valg?? og jammen så var det ikke bare det, men også det riktige!
  Så nå har vi koset oss med film de siste 5 kveldene 🙂
   
  Håper det funker for dere også 🙂
   
  PS: jeg bruker fortsatt New Jersey adressen via Jetcarrier og jobb e-posten

 5. Prøvte paypal og får opp dette: 
  Error DetectedError Message
  This recipient requires that you have a valid funding source from United States in order to complete this transaction.

 6. Beklager jeg skrev feil melding, iTunes sier følgende «your credit card information does not match with your bank´s record, enter a US credit card and matching billingadress».  Dette betyr at jeg ikke får kjøpe apps, tv-serier eller filmer (apple TV) via iTunes. Tips?

 7. Hei,
  Jeg har brukt apple tv nå siden sommeren med en amerikansk konto. Bruker Jetcarrier og jobbmailen min, ingen problemer så langt, MEN nå får jeg opp at jeg må verifisere kredittkortet mitt som er norsk og dermed så får jeg «your credit card was declined».  Dette betyr at jeg ikke får kjøpe apps, tv-serier eller filmer via iTunes. Tips?

 8. Og der fikk jeg det til.. måtte bruke jobbmailadressen.. så fungerte det.. og helt genialt med giftcards fra https://www.itunescards4u.com/ 
   
  Har adressen til en venn i USA og mobilnummeret .. som også kreves idag.

 9. Dette ser ut som en populær artikkel ja Hans Petter. Har forsøkt dette selv, da jeg fikk en Apple TV til jul. Men det fungerer altså ikke .. får beskjeden «Please contact iTunes support to complete this transaction». Har både amerikansk adresse og amerikansk telefonnummer til en venn.

 10. Hei,
  Først opprettet jeg en amerikansk adresse gjennom JetCarrier.

  Videre følger jeg video oppskriften din til punkt å prikke, men når jeg skal legge inn den amerikanske adressen å gå videre for å opprette en Apple ID får jeg beskjeden; Please contact iTunes support to complete this transaction. Jeg har forsøkt flere på ulike maskiner (MAC), og ulike versjoner av iTunes.

  Tips?

  Vh Ole Erik

 11. Hei Hans-Petter

  Takk for tips! Jeg får også «please contact Itunes Support» når jeg følger oppskriften.
  Jeg kjøpte et gift card med norsk visakort for noen dager siden som jeg la inn i redeem feltet. Har det noe å si? Jeg kjøpte det ikke via itunes, men av PCgames.

  Håper å få dette til!!!

  Hilsen Lene

 12. Fulgte oppskriften som vist over i vidn, funket som snus det. Og det å opprette en US adresse var null stress gjennom Jetcarrier. Takker for nyttig info!

  1. Hei,

   På ferie nå – kan være at Apple har endret oppsettet siden jeg lagde denne saken for ett år siden.
   Skal se på det litt senere 🙂
   Vet at noen har slitt med bruk av feks Hotmail-adresse…selv brukte jeg min gmail-adresse uten problemer.

   Hans-Petter

  2. Hei igjen Thomas.

   Satt opp en ny konto i dag – bare for å se om det her funket fortsatt, og jeg fikk det til med en gang 🙂
   Først opprettet jeg en ny gmail-konto – har hørt at Hotmail ikke har vært like populært.
   Dernest en adresse via JetCarrier.

   Viktig å være avlogget en iTunes-konto, finn så et spill som er gratis – klikk for å kjøpe det.
   Velg så å lage en ny konto – VIKTIG å velge USA her + trykk på endre etterpå, om det skulle stå at du var feks i Norge. Følg veien videre – fikk verifiseringsmailen fra Apple umiddelbart etter at jeg hadde fullført registreringen.

   /Hans-Petter

 13. Får opp , Please contact itunes support to complete this transaction…

  Noen som veit hvorfor og hvordan jeg kan fikse dette?

 14. Takk for god informasjon og interessant blogg/hjemmeside.
  Det ser ut til at alternativet «Opprett ny konto» ikke kommer opp lenger. Har du noen erfaring med dette? Jeg får kun tilbud om å opprette ny Apple-ID når jeg kjøper gratis-app-en …

  1. Tenkte som så at jeg måtte opprette ny Apple-ID, men da er alternativet «none» borte vekk …

 15. Dette funket ikke for meg. Har fulgt videoen 100%, og brukt gmail som ikke er tilknyttet en annen iTunes konto.. Og prøvd både med en adresse til noen jeg kjenner i USA og jetcarrier… Frustrerende..

  1. Hei Anders,

   Jeg brukte min guide nå akkurat til å lage en ny amerikansk iTunes-konto – og det fungerer fortsatt for min del – så fremst du følger guiden 100% … også har jeg hørt at det er issues med enkelte epost-kontoer, slik som hotmail…jeg bruker kun gmail..

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 16. Hei.
  Jeg får aldri e posten som skal bekrefte åpnig av usa konto, prøvd med to forskjellige e post kontoer og det samme er det samme. Når jeg prøver å logge på itunes med bruker navn og passord får jeg til svar at konto ikke er verifisert og ny verifiserings epost er sendt. er dette et vanlig problem?

 17. Får samme feil som Roger og Ole.
  Kan Apple ha funnet ut om JetCarrier, og hindrer opprettelse av konto med dette navnet i seg?

  1. Jeg har hørt – fra andre – at det er bruk av HOTMAIL-adresse som er et issue?

   Personlig har knyttet opp min US-konto mot min GMAIL og har ikke opplevd et problem.
   Fikk akkurat også inn en kommentar på min Facebook-side, fra ei jente som hadde fulgt guiden min, og heller ikke opplevd noen problemer…

   /Hans-Petter

 18. Forts fra forrige innlegg.

  Får none som betalingsvalg og velger selvfølgelig dette. I billing adress har jeg prøvd med både mitt eget navn og JetCarrier i navn-feltet. Er det noen riktig og galt her? Observerer at Itunes legger til fire ekstra tall i zip-code feltet i tillegg til de jeg skriver inn.

  Videre er menyfeltet helt til venstre (bibliotek, butikk, spillelister etc) på norsk selvom jeg har byttet land til USA. Er dette feil?

 19. Jeg får også samme «feilmelding» som Roger. * Please contact Itunes support to complete this transaction. Har prøvd både med og uten redeem code. Noen tips?

 20. Hei!
  Forsøkte å følge videoen, men får denne beskjeden ved siste del av registreringen av ny konto:Please contact iTunes support to complete this transaction.

  Er det noen som vet om det har kommet endringer nå i det siste?
  Jeg mener jeg har fulgt alle punkt, men hvis andre fortsatt får det til må jeg ha gjort registreringen feil?

  1. …og da har du kommet så langt at du har valgt NONE og tastet inn amerikansk adresse – samtidig som du har husket på at du «står» i den amerikanske iTunes Store’n?

 21. Hva gjør jeg hvis jeg vil kjøpe en app med den amerikanske kontoen min? Får ikke lov å legge inn norsk kredittkort. Heller ikke PayPal konto…

  1. Etter at du har skaffet deg en amerikansk iTunes-konto med None-som utgangspunkt hva gjelder kredittkort, må du så kjøpe deg iTunes gift cards, og redeeme koden fra et kort som da konverteres til kjøp-bar valuta 🙂

   /Hans-Petter

   1. Det finnes en enkelere måte å få en amerikansk adresse på.
    Søk på google etter en Apple Store i USA, og bruk deres adresse som din privat adresse.
    Siden Apple aldri vil sende deg noe som helst i posten, så er dette helt uproblematisk.
    Har benyttet samme adresse til en Apple Store i et kjøpesenter i USA i flere år, uten at Apple har oppdaget det 🙂

 22. Hei og takk for informativ video 🙂

  Har et spørsmål som du kanskje kan svare på? Hvis du har en iPhone/iPad med masse apps kjøpt via din norske Tunes konto – men ønsker å bruke den amerikanske i stedet. Vil man da få med disse eller blir de slettet?

  1. Hei,

   De blir ikke slettet, men du får de ikke overført til din amerikanske konto. Derimot kan du enkelt veksle mellom din norske og amerikanske iTunes konto. Jeg har operert med 2 konti over lang tid nå og det fungerer strålende selv om du må veksle mellom de to kontoene hva gjelder pålogging når du skal oppgradere appene.

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

  1. Sjekket det igjen nå – joda, funker det – er du 100% sikker på at du fulgte video-guiden til punkt og prikke?

   Det fungerer i allefall, det er det ingen tvil om.

   /Hans-Petter

 23. Hei,

  Vi har 3 Apple TVer hjemme, alle tilkoblet mitt gigabit Ethernet-nettverk, og filmer streames over Get sitt bredbåndsnett uten problemer. Leide film sist i går – HD-utgaven, og uten at det gikk tregt, så i tilfellet deres blir jeg litt svar skyldig…

  Hvordan er AppleTV tilkoblet nettverket?
  Hva er ned/opplastningshastighet til bredbåndet
  Hva for trådløs teknologi blir brukt hjemme?
  Er det andre i huset som bruker nettverket når dere leier film? (nedlastning av filmer, streaming, torrents, etc)

  Vennlig hilsen, Hans-Petter

 24. Dette burde gjøre mer av 🙂 video som viser er myyyyye mer informativt enn tekst. Keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg