Hvordan få amerikansk iTunes-konto

7. oktober 2010 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Det kan være flere årsaker til at det vil lønne seg å ha en amerikansk iTunes konto – her er guiden til hvordan du går frem.

Oppdatert 16. desember 2012: Jeg får stadig vekk tilbakemeldinger på at prosessen ikke fungerer – det vil si at None som betalingsvalg er borte, men har testet det så sent som i dag, og None er fortsatt et valg, gitt at man følger prosessen til punkt og prikke. Kan også anbefale dere å sjekke ut min video-guide til hvordan man går frem, og selv om grensesnittet til iTunes er noe endret siden den gang jeg gikk igjennom prosessen så fungerer det likt til punkt og prikke. Sjekk ut video-guiden!

Jeg skaffet meg for en stund siden nå en amerikansk iTunes konto av to årsaker; leie og kjøp av filmer til mine Apple TV-er, samt kjøp av apps til min iPad før iPad apps ble tilgjengelig via min norske konto. I den senere tid har det kanskje blitt enda mer aktuelt med en amerikansk iTunes konto, og ikke er det vanskelig heller.

 • Start først med å skaffe deg en konto hos JetCarrier.no …. Koster ingenting, ikke noe farlig, og da får du raskt og enkelt en postboksadresse i USA.
 • Dernest trenger du en konto på eBay…søk på iTunes Giftcard…Du kommer til å finne mange, noen kan du by på, andre kan du kjøpe direkte. Jeg begynte på ebay, men har handlet de siste to årene utelukkende her. (les hvor jeg handler mine iTunes giftcards)
 • Et 100 dollars giftcard bør ikke koste mer enn 10% ekstra spør du meg. Kodene til gavekortet får du på mail (husk og si ifra at du vil ha det på mail, hvis ikke kan de fort sende det til deg i posten – og gjett hva – da blir det sendt til JetCarrier adressen din….)
 • En PayPal-konto kan anbefales å etablere – for sikker betaling for din del når du kjøper på eBay eller andre steder 🙂
 • Kodene du mottar skal dernest kopieres inn i iTunes (redeem code), som illustrert her (med valget helt til høyre)

 • Men, før vi kommer så langt, må du jo skaffe deg den amerikanske iTunes kontoen. Nå har du amerikansk adresse, og du har iTunes GiftCard-koder som du har kjøpt via ebay.
 • I iTunes menyen så begynner du med å klikke på App Store.
 • Her er det VELDIG viktig å huske på at du IKKE må være pålogget på en eksisterende konto når du begynner!
 • Finn deg et program du vil laste ned – det MÅ være en gratis app! Husk, vi skal lage en amerikansk konto, og vil da IKKE legge inn våre norske kredittkort!
 • Klikk på «opprett ny konto»

 • Her er det veldig viktig at du velger USA som land selvsagt 🙂
 • Fyll inn informasjonen som trengs – kontonavn, passord, etc – og klikk på Continue

 • Voila – nå får du opp muligheten til å velge None som betalingsform – siden du IKKE vil vil kjøre inn dine norske kredittkort. Finn frem din amerikanske adresse som du fikk fra JetCarrier, and you are good to go…

Sånn – du har en amerikansk iTunes konto – betalt via penger fra din PayPal-konto – for apps, filmer, tv-shows, bøker med mer. Har du apps og andre ting på iTunes via din norske konto så spiller det ingen trille – du kan enkelt veksle mellom flere kontoer uten å miste noen ting!

Ikke bare får du tilgang til FLERE apps med en amerikansk iTunes konto, men du kan nå leie filmer og TV-serier, kjøpe bøker, få tilgang til en rekke flere tilbud på billige apps, og kanskje spare noen kroner på det også 🙂

Hvis du synes dette ble noe for enkelt forklart så kan du også følge meg gjennom prosessen via min egen video-guide. Siden den gang har iTunes endret seg i utseende, men prosessen fungerer fortsatt helt likt. Senest søndag 16. desember 2012 gikk jeg igjennom samme prosess for å påse at NONE valget fortsatt er der, hvilket var/er tilfelle.

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Liker du det du leser, kan du bli en supporter via Patreon!

Kommentarer

 1. Heisann, når jeg skal oppdatere nedlastede app i AppStor får jeg opp følgende mld. «Account Not In this Store. Your account is not valid for use in the U.S. store. You must switch to the Norwegian store before purshasing»
  Mitt spm ; hvordan gjør jeg dette på min Iphone 4s?

  mvh

  1. Hei,

   Du kan svitsje til din norske iTunes-konto på to måter, enten via Innstillinger / iTunes og App Store, eller direkte fra App Store, under Featured og helt i bunn hvor du kan logge deg av og på dine respektive iTunes-konti.

   /Hans-Petter

   1. ITunes kan du også laste ned gratis fra nettet hvor det er fildeling men da må man logge seg på private hubber å noen krever deling fra 500GB til 3TB

 2. Hei og tusen takk for oppskriften! Jeg har lyst på en app som bare finnes i amerikansk iTunes – er dette da eneste mulighet? Vil da appene jeg har kjøpt både fra norsk og amerikansk konto legge seg fint sammen på iPhonen min? Må jeg logge inn og ut med ulike konto for å administrere de ulike appene (oppdateringer og slikt) eller skjer dette av seg selv? I og med at jeg ikke trenger kontoen for mer enn denne ene appen – vet du om det hadde det vært en mulighet å bare endre land på den kontoen jeg har, kjøpe appen jeg ønsker, for så å endre tilbake…? Eller – kan jeg bruke en annens amerikanske konto for kjøp av denne ene appen…? Tusen takk for hjelpa!

  1. @VidarAlexAleks ….og du har passet på at du er logget ut av din norske iTunes-konto, at du har valgt å «kjøpe» en gratis app og at du har valgt USA som land når du holder på å lage din nye amerikanske iTunes konto?

   1. Sånn. Nå går det ikke lenger å ha amerikansk itunes.
    Nå krever Apple at Paypal bekrefter at jeg har et amerikansk betalingskort.
    De 17 dollar jeg har på den amerikanske itunes får bare stå der da.. 🙂
    Ikke noe å gjøre med..
    om noen nok en gang har funnet en vei utenom disse nye reglene så si fra 🙂

    PS! Det hele skjedde fordi vi hadde glemt passordet tror jeg. For etter jeg skrev nytt passord og fikk fikset det så kom den nye kravet opp.

    1. Hei Tommy,

     Før jeg sjekker det opp selv – er du sikker på at du har gjort ting riktig her? Med valg av «none» så ser jeg ikke hvorfor spørsmålet om Paypal skal komme opp – for det blir brukt separat når du kjøper deg et iTunes giftcard, derav «none» fordi det eneste du skal gjøre er å putte inn redeem-koden…?

     /Hans-Petter

     1. Ja selvfølgelig. Det var jo NONE jeg skulle velge.

      Hadde glemt det.. 🙂 nå er alt back to normal 🙂 hehe

 3. Til dere som får følgende beskjed «Please contact iTunes support to complete this transaction» så er dette pga Jet Carrier adressen som mest sannsynlig har blitt brukt så mange ganger at apple har fattet mistanke. Jeg fikk også denne meldingen men brukte adressen til en venn av meg som bor i USA, samt tlf nr hans og da funket alt helt supert!
   
  Tusen takk for denne bloggen Hans Petter! Funker aldeles utmerket! 🙂
   
  Med hilsen,
  Andreas Bachmann

 4. Takk for hjelpen, jeg hadde visst hoppet over «velge en gratis app» punktet. Jeg fikk nå opp «None» under betalingsform. Men da jeg skulle fullføre min nye Apple konto kom det opp «Please contact iTunes support to complete this transaction». Er det på grunn av Jet Carrier adressen?

  1. @julieangelie Nei, ikke pga av JetCarrier, men kan være pga epost-adressen du har valgt. Hotmail har feks vist seg å bli stoppet noen ganger, mens jeg har aldri hatt problemer med gmail…derimot har andre rapportert om at også gmail-kontoer blir stoppet. Prøv deg frem – kanskje med din jobb-epost også 🙂
    
   /Hans-Petter

   1. @hpnhansen Jeg får opp samme beskjed som @julieangelie. Har brukt gmail som ikke tilhører den norske itunes-kontoen min, adresse fra jetcarrier og ellers fulgt alle stegene til punkt og prikke. Vet ikke om alle som oppretter adresse med jetcarrier får oppgitt samme adresse, men samme telefonnr ville jeg tro at vi får… Det er kanskje det som er problemet?

    1. @fickleida  @hpnhansen Jeg vet dessverre ikke… som sagt så dukker det av og til opp slike tilbakemeldinger, mens 99% får det til å fungere slik det skal.. aner ikke…

  1. @julieangelie Hei – testet det akkurat ut selv, og none dukker opp det – er ikke borte. Tre ting som er vanlig å glemme:
    
   1. Har du passet på å være logget av FØR du satt i gang?
   2. Har du passet på å velge å laste ned en gratis app?
   3. Har du passet på å endre land til USA når du skal lage en ny iTunes-konto?
    
   Passer du på de tre tingene så SKAL None dukke opp – som sagt, akkurat sjekket det ut igjen og det fungerer som det skal. Er du fortsatt litt usikker så kan du sjekke ut video-guiden min også til hvordan dette gjøres (selv om ny iTunes har dukket opp siden sist er prosessen fortsatt den samme). Gå hit for spille av videoen (som har blitt brukt i både Dagbladet.no og BT.no): 
    
   https://hanspetter.info/2011/08/video-guide-amerikansk-itunes-konto/
    
   Vennlig hilsen Hans-Petter

  2. @julieangelie Hei – testet det akkurat ut selv, og none dukker opp det – er ikke borte. Tre ting som er vanlig å glemme:
    
   1. Har du passet på å være logget av FØR du satt i gang?
   2. Har du passet på å velge å laste ned en gratis app?
   3. Har du passet på å endre land til USA når du skal lage en ny iTunes-konto?
    
   Passer du på de tre tingene så SKAL None dukke opp – som sagt, akkurat sjekket det ut igjen og det fungerer som det skal. Er du fortsatt litt usikker så kan du sjekke ut video-guiden min også til hvordan dette gjøres (selv om ny iTunes har dukket opp siden sist er prosessen fortsatt den samme). Gå hit for spille av videoen (som har blitt brukt i både Dagbladet.no og BT.no): 
    
   https://hanspetter.info/2011/08/video-guide-amerikansk-itunes-konto/
    
   Vennlig hilsen Hans-Petter

 5. Takk for oppskrift! Fulgt til punkt og prikke og nå gjenstår det bare å logge på med den nye amerikanske ituneskonto på Appletv!! 🙂 Takk for anbefaling av sted for å kjøpe kodene også, helt genialt, kjapt og enkelt.

  1. Der ser du – den funker ennå ja – godt å høre – hører av og til fra noen at det ikke virker, men følger du den til punkt og prikke som du skriver, så funker det 🙂

 6. Hei. Fin video, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal fylle inn adressen min når jeg oppretter den amerikanse kontoen. Jeg har laget adresse på JetCarrier, men hva skal jeg fylle ut hvor? Og hva er Area Code? 🙂

  1. Hei Andreas,

   Jeg kan nok ikke drive support på denne slags tjenester – derfor laget jeg videoen for at det skulle bli så enkelt som mulig. Har hørt fra flere i det siste at det ikke lenger fungerer, derfor laget jeg en ny apple-konto i dag – fulgte video-guiden min – og det fungerte som det skulle.

   Area-code er det samme som zip-code som er det samme som postnummer.
   Hva du skal fylle ut hvor – adressen du har fått av Jetcarrier må inn i iTunes-konto registreringen din, værre er det jo ikke – hvis du har valgt USA som land – står du oppført i Norge, må dette endres til USA – klikk så på endre-knappen – før du går videre.

   Hørt rykter om at Hotmail-adresser er mer problematisk – Gmail fungerer i alle fall helt smertefritt.

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

  1. Hei,

   Hensikten er egentlig veldig enkel – du bruker PayPal til å kjøpe giftcards, og giftcardene vil inneholde en redeem-kode som må brukes for å veksle giftcardet inn til penger du kan handle for på App Store 🙂

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 7. Vel, man skal vel aldri få tilsendt noe til adressen, skal man vel? Kan man ikke like godt bruke en vilkårlig valgt adresse i USA? F.eks. Hotell Ritz i New York? (Jeg innser at det ikke er helt etisk riktig, men vi har tross alt krysset den grensen allerede.)

 8. Nå er det tydeligvis ikke lov å bruke postboks-adresser lenger, så det er ikke mulig å bruke JetCarrier-adressen… damn.

  1. Hei Kjetil,

   Det var kjedelig å høre.

   Du er nok ikke den eneste. Har hørt om noen få andre tilfeller hvor dette har skjedd, og det er dessverre ikke noe jeg kan gjøre med det her.

   Jeg har kanskje vært heldig da dette ikke har skjedd meg i løpet av de to årene jeg har hatt min amerikanske iTunes konto.

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

   1. Noen annen mulighet for å få tak i en gyldig adresse? Siden de ikke godtar jetcarrier lengre (har prøvd) får feilmelding: Please contact iTunes support to complete this transaction

 9. hei 🙂
  hvor lang tid tar det før aktiverings mailen kommer til den adressen jeg brukte som epost etter godkjent reg av amerikansk itunes konto..
  jeg brukte min facebook mail…
  mvh rune

   1. ok. men når man må logge inn første gang etter reg så må den verifiseres.. å det gjøres via mail 🙂

 10. Takk for hjelpa, nå har jeg fårr oppretta en amerikansk iTunes konto 😀

  Men bare lurte på om den paypal kontoen du bruker for å kjøpe gavekort her og der er registrert med land Norge eller USA.
  Blir det noe gebyrer å kjøpe disse gavekorta, og hvor kjøpte du gavekorta fra?

   1. Ja, det er jeg klar over.
    Takk for link

    Jeg bare tenkte på når du betaler med paypalkontoen, så har du jo registrert kortet (VISA) ditt der, lurte bare på om det blei noe gebyrer der.

 11. Hei Hans-Petter…
  Det er en fin og lærerik thread, men jeg kommer borti et problem med å gjøre det og det er at Nå kan Du ikke lenger gjøre det uten kreditt kort…. Får ikke lenger alternativet når jeg bruker iPaden min nå jeg gjør det.
  Dem krever Visa, MasterCard, Amex eller Discover… Det finnes ikke noen andre alternativer…
  Er det da ikke enklere å kjøpe en amerikansk kontor fra noen andre?

 12. Hei, når jeg skal lage amerikansk itunes konto, så får jeg ikke opp valget «none», selv om det er lagt US som land. What to do?

  1. Som jeg beskriver er det VELDIG viktig at du ikke er pålogget fra før av, og at du går frem til en US konto ved at du velger å skulle «kjøpe» en app som er gratis. Da vil du få opp None 🙂

 13. Kjekk oppskrift, Hans Petter – men dette gjorde jeg da jeg kjøpte iPad i USA da den ikke fantes i Norge enda. Opprettet postadresse hos JetCarrier og amerikansk iTunes-konto. Men; brått var den stengt. Kan det ha vært et giftcard på Ebay som ødela tro? At de tok en svindler der og stengte kontoer som hadde brukt den? Jeg fikk ikke åpnet min konto i hvert fall – og nå er jeg litt skeptisk til å prøve igjen. Selv om jeg veldig, veldig gjerne skulle hatt Apple tv. Know what to do? 🙂

  1. Hei Astrid,

   Hmm, det ville overrasket meg om de stengte din konto fordi de tok en svindler.
   Handlet nye gavekort i sted – via den leverandøren jeg alltid bruker (her handler jeg mine gavkort – som artikkelen min heter) og fikk gavekort-kodene 2 minutter etter at paypal sendte meg betalingskvittering 🙂

   Har 3 Apple TV’er hjemme, og med iOS5 og iTunes «in the cloud» så gidder jeg ikke å vente i 5 år på at tjenesten skal bli tilgjengelig i Norge.

   /Hans-Petter

 14. Hei, jeg har prøvd mange ganger nå… og leser andreplasser at apple har fjernet «none» knappen..? er dette sant?
  ikke sikker men sier du at vi skal velge «none»? fordi på bildet viser det VISA

  Mvh
  Preben

  1. Hei,

   Testet akkurat nå, og none er ikke fjernet. Husk å følge guiden HELT etter notene:

   1. Ikke vær pålogget på noen som helst måte
   2. Finn en gratis app – klikk på «free» for å laste ned
   3. Klikk dernest på å lage en ny account
   4. Pass på at landet du står på er USA
   5. Skriv inn ønsket email, passord, fødselsdato, etc
   6. Der finner du den – none, helt til høyre – fungerer fortsatt som en drøm 🙂

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 15. Heisann.

  En kompis av meg har lastet ned uttallige apps til sin iPad.
  Er det mulig på noe vis å kopiere disse over på min iPad?

  Takk.

  BVigga

  1. Hei,

   Det er ikke noe problem å laste ned dine venners apps på din iPad, men da må du få din venns brukernavn og passord – samt at han må også være villig til å taste inn de 4 siste sifrene på kredittkortet som er knyttet opp mot iTunes. Dette har Apple lagt til som sikkerhetsfunksjon slik at ikke brukernavn og passord alene skal være nok til å tømme konto’n din hvis dette skulle komme på avveie 🙂

   /Hans-Petter

  1. Hei Magnus.

   I august i år var det flere som fikk sine iTunes kontoer svindlet – selv ble jeg ikke berørt og jeg er usikker på hvor mange det var som ble hacket. Les mer evnt her: https://techcrunch.com/2010/08/23/paypal-itunes-fraud/

   En god sikkerhet er feks å følge min guide over for å lage en amerikansk iTunes konto, og kun fylle på med gift certificates slik at du maksimalt kan bli svindlet for det beløpet du har på ditt gavekort.

   Når det skal sies så har jeg selv ALDRI vært utsatt for noe som helst av svindel knyttet til iTunes, ei heller har jeg hørt om noen venner eller bekjente, og med den posisjonen som Apple har i dag – så er jeg veldig sikker på at dette er like sikkert som banken = temmelig sikkert 🙂

   Vennlig hilsen, Hans-Petter

 16. Kan man switche mellom norsk og amerikansk konto på samme enhet? Eller kommer alle norske apps også på den amerikanske, slik at jeg kanskje ikke trenger den norske? Kunne nok tenkt meg å hatt amerikansk på ipad’en og norsk på røpla. For ungene er det nok likevel greit med norsk på ipod’ene.

  1. Hei Irene.

   Det er ingen problemer å svitsje mellom den norske og amerikanske kontoen.

   Det er mange apps som feks kommer til den norske kontoen som ikke nødvendigvis kommer til den amerikanske, og omvendt. Husker du han Rema1000 karen som tjente 10,000 kroner dagen på en lommelykt app -den appen feks koster oss med en norsk konto 6 kroner, mens den er gratis for de som bruker den amerikanske. Det som ga denne nordmannen mesteparten av inntektene kom ikke fra de 6 kronene her i Norge, men fra inAd’s i den amerikanske versjonen.

   Slik jeg ser det er det flere årsaker til å ha en amerikansk og en norsk konto:

   1. Tilgangen til apps blir større
   2. Med en amerikansk konto får du også tilgang til å leie og kjøpe filmer og TV-serier
   3. Med en amerikansk konto – og kjøp av Giftcards kan du også sikre deg mot såkalte Kjøp-i-Program. Ellen Arnstad var i nyhetene for ikke så lenge siden – sønnen hadde lånt hennes iPad og spilt et spill – tipper det var farmvil. Koster ikke mange pengene, men i selve spillet så kan det handles virtuelle varer – for ekte penger. Med en norsk iTunes konto som er koblet mot ditt kredittkort så kan man fort tømme kontoen – for Ellen Arnstad kostet sønnens spilling 5,000 kroner den dagen. Med en amerikansk iTunes konto, så begrenser det seg i allefall til hva som står på kontoen – ift hvor stort giftcard man har kjøpt.
   4. Fra sommeren neste år blir det innført moms på kjøp av Apps. Handler du et giftcard i USA via din PayPal konto, så slipper du norsk moms…..

    1. Hei,

     Bare hyggelig – og etterhvert som vi nærmer oss sommeren så blir det enda viktigere med en amerikansk iTunes konto om man vil spare noen kroner på appsene man kjøper, filmene man skal se, eller musikken man skal høre på 🙂

     /Hans-Petter

   1. Blir det problemer med synkoronisering når man har en amerikansk og en norsk konto? App’s som forsvinner osv…

    1. Heisan,

     Neida – ikke noen problemer i det hele tatt, annet enn at du må selvsagt veksle litt frem og tilbake i forhold din norske- og amerikanske iTunes-konto.
     Ingen app forsvinner, har administrert 2 kontoer i lang tid nå selv 🙂

     Vennlig hilsen, Hans-Petter

Legg igjen en kommentar

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen
Utviklet av Martin Grønneberg