fbpx

Kraftig mobilvekst for Facebook

Inntektene for det siste regnskapskvartalet til Facebook økte med over 40 prosent og endte på 3,5 milliarder dollar.

For et par år siden var reklameinntektene fra Facebook marginale. Nå utgjør de over 70 prosent av inntektene. For ett år siden var tilsvarende andel på 59 prosent. Det var derimot ikke nok for forventningsfulle analytikere, og for første gang på 11 kvartaler klarte ikke Mark Zuckerberg og Co. å innfri forventningene. Resultatet ble en aksjekurs som falt med over 2 prosent.

Kampanje-Resultatsmell-for-Facebook

Faksimile fra Kampanje.com

Kampanje har også skrevet om resultatfremleggelsen til Facebook, men da med en helt annen innledning. De velger den kritiske vinklingen, og kaller det hele for et resultatsmell.

Negativ er bedre enn positiv

Jeg synes det er å ta litt hardt i, men forstår motivasjonen for en negativ vinklet sak. Større interesse og flere klikk blant annet.

Ser vi derimot nærmere på tallene fra Facebook er det ikke overraskende at resultatet faller:

Utover de «negative» tallene, kan Facebook også skilte med veldig mange positive:

Hele kvartalsrapporten kan du lese på Facebook sin egen oversikt her.

Facebook selv har uttalt at de vil fortsette å investere i 2015, etter en rekke oppkjøp – blant annet av Oculus Rift, Virtual Reality selskapet som Facebook kjøpte i 2014 for 2 milliarder USD.

Nesten 3-dobling siden notering

Facebook sin aksjekurs utvikling siden børsnotering.

Facebook sin aksjekurs-utvikling siden børsnotering.

Analytikere vil nok følge Facebook med argusøyne fremover, og her til lands skal det blant annet bli spennende å se når Facebook Atlas blir lansert og når norske merkevarer får anledning til å annonsere på Instagram.

photo credit: MadameTussauds-050 via photopin (license)