fbpx

Jeg har blitt gründer

Etter snart 20 år i næringslivet hvor jeg har jobbet for andre, tar jeg sjansen og blir gründer på heltid.

Det å starte noe selv har stått på min «bucketliste» i lang tid. Tanken på starte noe selv, bygge noe selv og lykkes med noe selv har ligget der lenge og murret. I 2015 er det 20 år siden jeg begynte å jobbe, og skulle jeg jobbe for meg selv og ikke for andre så måtte det ikke bare føles riktig, det måtte være riktig også.

#TimingIsEverything

Nå føles det riktig, og derfor tar jeg sjansen og «hopper ut i gründerlivet» som det heter, og jeg tror sannelig jeg skal klare å ta nedslag også.

Over 16 år i IT-bransjen og snart 3 år i PR- og kommunikasjonsbransjen har det blitt. Erfaringer og utfordringer jeg ikke ville vært foruten. Hadde det ikke vært for denne bakgrunnen hadde jeg ikke stått her jeg står nå – med mange gode venner og bransjekollegaer i Geelmuyden Kiese, Gambit og i Cisco som jeg har lært så utrolig mye av. Kollegaer og venner som jeg vet jeg vil fortsette å jobbe med, men ikke for.

I årene som har gått har lært veldig mye om IKT, salg, forretningsutvikling, markedsføring, kommunikasjon og ledelse – og ikke minst endringer med de utfordringer det tar med seg. I dag er alt blandet sammen i en herlig miks av teknologi og sosiale medier. Siden jeg begynte min karriere har virkelig alt endret seg – fra måten vi lever, leker, lærer og jobber, og ennå har vi bare sett starten på det.

De to mest lærerike årene

I løpet av de siste to årene i Geelmuyden Kiese har jeg vært så utrolig heldig å få anledning til å jobbe med mange av de mest spennende selskaper og merkevarer i Norge, og noen av prosjektene har også satt store spor etter seg – selv utenfor Norges grenser. For kort tid siden ble «Norges Råeste Reiserace» som jeg jobbet med for Berg-Hansen Reisebureau, tildelt pris for «Best Employee Communications» i Europa under SABRE Awards i London.

Jeg vært så heldig å være en del av teamet som vant Gullkorn for #Vennetur-prosjektet vi jobbet med for Den Norske Turistforeningen. I tillegg var det også et stort og stolt øyeblikk for min egen del at «Norges Råeste Reiserace» også vant pris for det beste HR/Employer Branding-prosjektet under Social Media Days som ble avholdt i februar i år.

Til tross for at ikke det har blitt noen priser for #Kollen100000-prosjektet jeg var med på for Skiforeningen, synes jeg det var en stor seier i seg selv bare å ha vært med på å gjøre Holmenkollhelgen til en folkefest igjen, slik det ble i 2013.

Jeg er først og fremst stolt og ydmyk over alt jeg har fått vært med på under den tiden jeg har vært hos Geelmuyden Kiese, og når jeg nå har valgt å takke for meg, må jeg også få benytte anledningen til å berømme hvordan Geelmuyden Kiese ved Andreas Wabø håndterte det når jeg kom inn med oppsigelsen i hånda for kort tid siden. Det står til 20 i stilkarakter.

Det er ikke bare kvinner som heier på kvinner

– Jeg er sikker på at du vil lykkes, jeg heier på deg!,  skrev Wabø til meg i en epost etter at jeg hadde levert min oppsigelse og fortalt han om min drøm.

Sånt setter jeg ikke bare stor pris på, det gjør også sterkt inntrykk på meg. Det er ganske mye enklere å følge sin drøm når man opplever å få støtte og lykke-ønsker med på veien. Når de i tillegg kommer fra de man velger å «forlate» betyr veldig mye for meg. Veldig mye.

 

Å starte noe for seg selv hadde jeg for lenge siden bestemt meg for. Det skulle IKKE bli noe jeg ville angre at jeg aldri realiserte når det først ble for sent. Nå passet det perfekt. Ungene har begynt å kunne gå til- og fra skolen alene, og fruen starter i ny jobb over sommeren hvor det er arbeidskultur for en fleksibel arbeidsdag. «It was now or never» på mange måter egentlig.

 

Dyrke det jeg mest av alt elsker å jobbe med

For meg blir det på mange måter ikke så veldig stor endring, for i løpet av det siste året har jeg drevet mer og mer med det jeg liker best av alt å drive med:

Nå vil jeg få enda mer tid til å rendyrke disse forretningsområdene, utvikle og fornye meg, og samtidig fortsette å dele innsikt, analyser og meninger via HansPetter.info. Jeg vil fortsette å ha dialog og samtaler på Twitter, Facebook, LinkedIn og Google+, men fra og med i dag vil jeg gjøre det som gründer av eget selskap, og ikke som senior rådgiver i Geelmuyden Kiese.

 

Vil du heie, må du gjerne dele

Sosiale medier er en helt fantastisk måte å knytte nye relasjoner på. En fantastisk måte å lære på, og ikke minst bli motivert og inspirert av. Jeg har så utrolig mange jeg har lyst til å takke for at jeg tok motet til meg og valgte å starte for meg selv. De som har inspirert meg vet det nok ikke selv engang. Jeg skal ikke skylde på noen, bare takke. Takke for at de har delt raust av egne erfaringer som gründer. Jeg vil ikke nevne noen med navn, men neste gang jeg ser dere, skal jeg i alle fall rive i en ekstra stor, hard og lang klem.

Jeg håper jeg lykkes. Jeg tror jeg lykkes. Jeg vil lykkes. Jeg vil bistå, motivere, inspirere og bidra til at andre lykkes med sine kommunikasjonsmål – være seg de analoge, digitale og sosiale. Jeg vil bli denne erfaringen rikere, uansett utfall – og jeg gleder meg til å fortelle om min egen gründer-reise, mine gründer-erfaringer, og mitt #grunderliv her på HansPetter.info og i andre arenaer hvor det måtte «passe seg».

Hvis du vil ønske meg lykke til, må du gjerne gjøre det ved å dele denne bloggposten. Det vil ikke bare bety mye for meg, det vil bety veldig mye!

På forhånd tusen takk!