fbpx
Posten Innafor

Ikke i postkassa, men innafor døra

Posten vil nekte å levere post til postkassa mi fordi den er for langt unna veien. Men å levere pakker innafor døra, det er helt greit!

Større volum, ikke noe problem. Mindre volum, stort problem

I snart 12 år har Posten aldri hatt problemer med å levere fra seg regninger og et og annet postkort i postkassa mi. Samtidig har post-volumet siden vi flyttet inn i huset vårt på kvinnedagen 2008, falt med omlag 50 prosent i henhold til Postens egne beregninger.

Et lavere volum har nå ført til at Posten fra 11. november nekter å levere post til meg, så fremt jeg ikke henger postkassa på utsiden av tomta vår. På gjerdet utenfor, for å være helt nøyaktig. Hver vinter i løpet av de siste 12 årene har snøfallet ført til brøytekanter som har gått over gjerdet. En snømengde som hver vinter ville ha ødelagt postkassene, i tillegg til å skjult dem for postbudet. En dårlig løsning med andre ord.

Inn i huset med pakka

Samtidig har Posten nylig lansert deres nye tjeneste – Innafor – hvor postbudet vil gå hele veien ned til huset, og sette igjen pakkene våre på innsiden av døren. En tjeneste jeg forøvrig vil ta i mot med åpne armer. Kombinasjonen av Yale Doorman og Ring Doorbell – hvor jeg kan bruke mobiltelefonen til å både se og snakke med postbudet, samt låse opp døren slik at pakken kan settes på innsiden – gjør at huset vårt «kvalifiserer» for Postens nye og innovative tjeneste.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Hente posten på butikken

Flytter jeg ikke postkassene i henhold til Postens «siste advarsel», som jeg fikk 3 utgaver av i postkassa mi sist uke, så vil Posten begynne å levere posten min til nærmeste «post i butikk». Det er en advarsel og trussel jeg kan leve godt med.

Posten Innafor

Stort sett er det bare regninger med 14 dagers forfall som havner i postkassa. Og de samme regningene kan jeg betale enkelt via VIPPS på mobilen uansett. Og når pakkene i tillegg kan bli levert på innsiden av døren, er det kanskje like greit å fjerne postkassa i det store og hele. Reklame har jeg uansett takket nei til å få i postkassa, og papiravisene har jeg for mange år siden sluttet å abonnere på. Ikke er det mange julekort som «dumper» ned i postkassa lenger heller.

Bra for miljøet

Alternativt kunne Posten tilbudt seg å samle posten min og levere den på innsiden av døren hver gang jeg har handlet på nett. Og det gjør jeg jo bare oftere og oftere. Det hadde jo vært en skikkelig vinn-vinn-vinn. For meg, Posten og miljøet.