fbpx
sosiale medier

Ikke farlig å vise på sosiale medier at du er på ferie

Forsikringsselskapet If har aldri opplevd innbrudd hvor det har vært mistanke om at Facebook, Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier har vært overvåket i forkant. Det er en myte at kriminelle saumfarer sosiale medier på jakt etter steder å gjøre innbrudd.

I 2020 ble det meldt inn 29 205 innbrudd og tyverier fra privatadresser i Norge til de forskjellige forsikringsselskapene. Det viser skadestatistikken til bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er 2500 flere enn året før. Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If avkrefter derimot myten om at kriminelle saumfarer sosiale medier på jakt etter steder å gjøre innbrudd. If har aldri fått inn innbrudd hvor det har vært mistanke om at Facebook, Instagram, Snapchat eller andre sosiale medier har vært overvåket i forkant.

Ikke sosiale medier, men høye tujahekker

Han kjenner heller ikke til andre tilfeller hvor vinningskriminelle har sjekket sosiale medier-konti først for å finne ut om noen er hjemme eller ikke. For 10 år siden var derimot If ute og advarte mot å poste feriebilder på Facebook, men det er noe forsikringsselskapet har lagt bak seg. Tyvene jobber nok på andre måter når de finner fram til boliger hvor de ønsker å bryte seg inn. Én av ønskedrømmene deres er hus med høye tujahekker rundt, for der kan de nærmest jobbe uforstyrret, forklarer kommunikasjonssjefen i en fersk pressemelding.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Pass på mistenkelig oppførsel

If mener at det lureste du kan gjøre for å unngå innbrudd, er å være en god nabo:

I tillegg kan du, som i mitt tilfelle, låne bort boligen din til noen du stoler på, mens du er på ferie.