fbpx

HansPetter.info på mobil med eksplosiv vekst

Facebook-trafikken fra mobil vokser med nesten 800 prosent, men hvem leser egentlig HansPetter.info?

HansPetter.info nærmer seg 3 år med stormskritt. For første halvår 2013 har veksten vært formidabel, ikke minst på mobilsiden hvor veksten har vært på over 700 prosent sammenlignet med samme periode i 2012. Over 22,000 unike besøkende via mobil i løpet av første halvår 2013 mot samme periode året før. Og her har Facebook virkelig sparket fra seg med en vekst på nesten 800 prosent når det kommer til henvisningstrafikk!

sosiale-nettverk-vekst-2013

Google+ tilbake?

I løpet av det siste halvåret har selvsagt antall nye venner og følgere også vokst – ikke like enkelt å samle veksten for Google+ og LinkedIn som det er for Facebook og Twitter, men alle 4 er jeg sikker på kan legge bak seg en vekst her, selv om det er store forskjeller i forhold til hvilke sosiale nettverk som har vokst hva gjelder andelen av den sosiale henvisningstrafikken.

Mens Facebook på mobil og LinkedIn har vokst med henholdsvis 792 og 548 prosent har feks Facebook på desktop vokst med kun 35 prosent, Twitter med 56 prosent og Google+ har faktisk en negativ vekst på 20 prosent for mitt vedkommende.

Flere faste lesere

Den største forskjellen i løpet av første halvår i år mot samme periode i fjor er at langt flere leser HansPetter.info fast. Andelen av lesere som kommer via søk har gått ned med 35 prosent fra 2012, mens andelen som kommer direkte til HansPetter.info har økt med over 75 prosent. Henvisningstrafikken har også økt – fra 33 til 38 prosent av besøkene, hvilket representerer en vekst på 15 prosent.

I løpet av første halvår 2013 hadde HansPetter.info nesten 250,000 sidevisninger mot 125,000 i samme periode året før. Veksten kommer i stor grad gjennom lesere som ikke bare leser en, men flere sider. Fluktfrekvensen er ned fra nesten 65 prosent i 2012 til under 25 prosent i 2013.

Samsung og Apple alene om mobile besøk

Apple sin iPhone og iPad dominerer mobilbruken på HansPetter.info. Med unntak av Samsung Galaxy SII er samtlige av de andre enhetene fra Samsung, Google, HTC og Nokia nye av året, og deler de resterende 11 prosentene av besøkende. I løpet av første halvår representerer andelen fra Google, HTC og Nokia samlet totalt 473 besøkende av en total på 32,700 unike besøkende.

mobile-enheter-2013Størst vekst på operativsystemsiden er det Android som står for med 876 prosent mot iOS med 715 prosent. Antall besøk fra en Windows-basert mobiltelefon har doblet seg, men fra kun 156 til 321 besøkende. Det er med andre ord ikke mye, når iOS og Android kombinert representerer over 35,000 besøkende. Windows på tredjeplass står dermed fullstendig i skyggen av de to andre dominerenede aktørene. Det skal bli spennende å se den videre Windows-utviklingen, men hva gjelder egen blogg har jeg liten grunn til å tro at andelen vil skyte i været for andre halvdel av 2013!

Hvem er det som leser HansPetter.info?

Selv om Google Analytics kan fortelle meg mye om trafikken til HansPetter.info, så sier den ikke så veldig mye om hvem det er som sitter bak tastaturet eller mobilen. Hvordan ser den typiske leseren ut, hvor i landet kommer hun eller han i fra, hvor gamle er de, hva driver de med, og hva er det de liker å lese?

Nå som bloggen snart er tre år er det på tide med endringer. Bloggen skal oppgraderes. Responsivt skal det bli. Leseropplevelsen skal tilpasses de forskjellige enhetene. Jeg tror ikke på de store innholdsmessige endringene, så fremst dere ikke ber meg om det. Hva ønsker dere for eksempel at jeg skal skrive mer eller mindre om i tiden fremover?

Under har jeg lagt ut et lite spørreskjema som jeg håper dere kan ta dere tid til å svare på. Tilbakemeldingene skal legge mye av grunnlaget for den videre utviklingen av HansPetter.info. 27. august i år skal forhåpentligvis HansPetter.info fremstå i ny og oppgradert drakt og da skal også svarene jeg har fått av dere legges frem.

Om du ikke får tilgang til skjemaet under, så kan du også klikke på linken her for å gå direkte til undersøkelsen.

Som alltid – tusen takk på forhånd for at du tar deg tid til å svare, og ikke minst – tusen, tusen, tusen takk for at du leser HansPetter.info!

Vennlig hilsen, Hans-Petter

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.