fbpx

Analyse av egen blogg viser sterk vekst og store forskjeller mellom bruk av OS, browser og mobile enheter!

Tredobling på seks måneder

Analyse av egen blogg viser sterk vekst og store forskjeller mellom bruk av OS, browser og mobile enheter!

Via Google Analytics har jeg analysert HansPetter.info-bloggen fra september-2010 og ut mars-2011. Veksten har vært stor – fra rett under 2,000 unike besøkende i september 2010, økte antall lesere til over 6,000 i mars 2011 – altså en tre dobling og vel så det på under ett halvt år! I samme periode har antallet som liker HansPetter.info siden på Facebook vokst med 395%, samt at antallet følgere på Twitter har vokst fra 150 i september til 1,100 ved utgangen av mars 2011, noe som tilsvarer en vekst på 700%.

Hvor kommer leserene fra:

Operativsystem vs Browser

Som eksempel har Microsoft Windows hele 54% av OS-endelen som leser HansPetter.info, men kun 23% av browser-andelen.

Slår jeg sammen Mac OS med iOS kommer Apple på andre plass med en markedsandel på 54%, mens Safari kun får 23% andel på browseren.

Nummer tre på listen er Google som kun får 1% på OS siden med Android, men nesten 18% på browser siden.

Av øvrige OS er det ikke mye å se, med kun 1% andel, mens browser-andelen er klart den største med 36% – hvor det er Mozilla Firefox som drar lasset med hele 32 markedsandel!

Microsoft vs Apple vs Google

Mens kun 4 av 10 Windows-brukere benytter IE som deres browser, er andelen på nesten 6 av 10 på Apple siden.

Mest overraskende  – og kanskje litt skuffende – er å se den minimale andelen av Opera brukere, med kun 3% andel blandt HansPetter.info leserene.

De fleste Opera brukere finner vi også blandt de som kjører Microsoft Windows som deres OS med en andel på 5%, etterfulgt av Mac-brukere med mindre enn 1%.

Fra StatCounter kan vi se at Internet Explorer er i en fallende trend, mens Google Chrome vokser i Norge:

iOS kongen på haugen her til lands

I følge StatCounter har iOS den største andelen av mobile OS i samme periode med over 60% markedsandel, etterfulgt av Android med 22% – opp fra nesten 16% i september 2010:

På HansPetter.info-bloggen i samme periode har iOS nesten 94% markedsandel med Android på andre plass med  6%. Resten er fordelt på Symbian og Blackberry, mens Microsoft Windows Phone 7 ikke er representert.

Apps og Mobile Websider

I perioden september 2010 til mars 2011 har det vært store endringer i bruken av mobile enheter for å lese HansPetter.info-bloggen:

Totalt har veksten i denne perioden vært på 19%, men som sagt så er ikke tallene justert for andelen av leserene som bruker appen i stedet for browseren til å holde seg oppdatert!

I dag kan du lese bloggen min via normal browser, som en iPhone app, Android app, eller som en Mobil webside. Egen WP7-app er også på vei – betaversjonen kan du laste ned og installere selv her.

Tusen takk

Det kan se ut som det er plass for HansPetter.info som en mobil- teknologiblogg. Bloggen har også endret seg mye på seks måneder, og selv om innholdet helt klart er farget av mitt positive forhold til Apple og hele økosystemet, så ser jeg jo at interessen for hva jeg skriver omkring trender, produkter og ikke minst sosiale medier er godt mottatt.