fbpx
Stadia

Google Stadia, Apple Arcade og nordmenns digitale sikkerhetskultur – Episode 14

Google vil disrupte spillbransjen med Stadia for alle plattformer utenom iOS. Apple vil disrupte samme bransje for alle med iOS. BBC har blokkert sine podkaster for Google og folk flest synes det er risikofylt å være på nett.

Google+ er død, lenge leve Stadia

Omtrent samtidig som Google skrur av Google+, lanserer teknologigiganten spillbransjens svar på Spotify. Plattformen heter Stadia og er deres nye online-gaming-tjeneste hvor du ikke kjøper spill, men abonnerer på Stadia for å spille – direkte over internett og via Google Chrome-nettleseren, Chromecast-enheter og Google Pixel-mobiler. Men ikke Apple sine iOS-enheter, uansett om du har installert Chrome eller ikke.

Apple Arcade

Apple på sin side, lanserte Apple Arcade under sitt «service-event» 25. mars, som tilbyr å abonnere på spill, som kun kan spilles på iOS-enheter. iPhones, iPads og Apple TV-er. I tillegg til MacBooks.

«Spotify for spill»

Med Stadia vil Google gjøre det samme for spillbransjen, som Netflix har gjort for TV-serier og filmer, Spotify har gjort for musikk og som aktører som Storytel forsøker å gjøre for lydbøker. Og det er ikke en liten bransje Google nå vil ta en del av kaka av. I 2018 omsatte spillbransjen for nesten 135 milliarder dollar – en vekst på over 10 prosent fra 2017.

Men er dette bra for de som utvikler spill?

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Skjermdump fra film-traileren til «War Games» fra 1983 (YouTube)