fbpx

GhostCodes gjør det enkelt å finne nye Snapchat-brukere

En av Snapchats største svakheter er at det mangler et godt verktøy for å finne nye brukere. GhostCodes gjør det veldig mye enklere.

«Alle» er på Snapchat. Bilder og videoer deles «over en lav sko». Det er derimot ikke alltid like enkelt å finne frem til nye personer og selskaper man bør følge på Snapchat. En stor svakhet i plattformen er rett og slett en oversikt tilsvarende den Instagram har, til å få forslag over aktuelle profiler du bør legge til.

GhostCodes-Snapchat-HansPetterDet har GhostCodes gjort noe med. GhostCodes er en gratis app du kan laste ned fra App Store eller Google Play, og som lar deg lage en GhostCodes-konto hvor du laster opp din egen Snapcode – fra Snapchat – som gjør at andre kan finne deg basert på ditt navn, men ikke minst basert på dine interesser og fokusområder.

Etter at du har lastet ned GhostCodes, og opprettet din egen profil, legger du til hvilke interesser du er opptatt av, og hvilken kategori av en «snapper» du er. Du kan legge til 10 interesser, men kan kun velge en kategori. Jeg har valgt å legge meg til «Business«, men vil muligens endre denne til «Brands» eller «Techie«.

Du finner kun Snapchatere som bruker GhostCodes

En av ulempene til Snapchat er at plattformen ikke har et åpent API for utviklere. Det betyr i praksis at det ikke er en direkte integrasjon mellom Snapchat og GhostCodes. Det betyr igjen at du ikke vil finne Snapchatere på GhostCodes som ikke har registrert seg. Derfor blir GhostCodes aldri noe bedre enn antallet Snapchatere som har registrert seg.

Norske Snapchatere burde velge «Norway» som interesse?

GhostCodes dukket opp i april/mai, så tjenesten er forholdsvis ny. Du kan browse og søke gjennom aktuelle Snapchatere på mange måter – basert på navn, interesser og kategorier. Et søk under «interesser» etter Norway resulterte i 27 treff. Det betyr ikke at det ikke er flere enn 27 nordmenn som har tatt i bruk GhostCodes, men at 27 GhostCodes-brukere har skrevet inn Norway som interesse.

Kanskje det kunne vært en god ide om alle norske Snapchatere brukte en av 10 interesser til å legge til Norway, så fikk vi en god oversikt over alle nordmenn som bruker tjenesten. Det ville gjort det enklere for «oss alle» å finne frem til norske selskaper og merkevarer som er verdt å følge på Snapchat.

Sjekk ut GhostCodes du også. Du finner meg – som på nesten alle andre plattformer – som @hpnhansen.