fbpx
kunstig intelligens

Flere roboter, færre jobber – Episode 31

Kraftig vekst i deling av nyheter i sosiale medier i mai, de viktigste nyhetene fra WWDC, maskinene tar jobbene våre og verdens første dokumentar om Instagram, på Instagram.

Deling av nyheter i sosiale medier

Ny måned betyr ny oversikt over hvilke nettsider som skapte mest engasjement. Mens de alternative nyhetene har stått for den største veksten år-over-år fra januar til april, var det de redaktørstyrte nyhetene som vokste mest i mai. Og størst vekst var det NRK som kunne skilte med, med 111 prosent vekst. Også VG og TV2, som lenge har hatt negativ vekst, kunne vise til fin oppgang.

Nå kan du bruke musa di på iPad

Apples World Wide Developer Conference kunne by på en rekke nyheter. Nå kan du bruke musa di på iPad, du kan koble to par med AirPods til dine iOS-enheter, iTunes er død og snart kan du overføre alle ukjente telefonsamtaler direkte til telefonsvareren. Og så var det Dark Mode da….

Maskinene tar jobbene våre…til slutt

På kort sikt vil kunstig intelligens skape flere jobber enn den vil stjele. Men etter hvert som vi mennesker lærer maskinene å bli smartere og smartere, vil det bli mindre bruk for mange av oss. Tilgangen til mennesker vil bidra i stor grad til at Kina vil bli verdensledende på kunstig intelligens. Samtidig vil det på lang sikt føre millioner av kinesere ut i arbeidsløshet. Vil det hjelpe at Norge, sammen med 41 andre land, har skrevet under på OECDs etiske retningslinjer for utvikling og bruk av kunstig intelligens?

Den råtne Instagram-økonomien

Nederlandske VPRO hevder å ha produsert den første dokumentaren om Instagram som er publisert på Instagram. Dokumentaren er produsert av Nicolaas Veul, som startet arbeidet med dokumentaren tilbake til september 2018, basert på Instagram-kontoen @followme.doc, som han brukte til å kjøpe 10.000 følgere til.

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Franck V. via Unsplash