fbpx

Fjerner all tvil om kommersielt og redaksjonelt innhold!

Filter Media vil rendyrke redaksjonelt og kommersielt innhold i hver sin nettavis. Starter med to aviser i 2016, men advarer om langt flere i løpet av kort tid.

Tirsdag morgen, 10. november var jeg på plass i lokalene til Venture Factory. Even Aas-Eng hadde invitert meg og et knippe andre journalister til lansering av mediehuset Filter Media. Et nytt mediehus skulle lanseres, på «restene» av Filtermagasin.no. Filmmagasinet endret navn til Filter film og tv, hvor Pål Nordseth går inn som ansvarlig redaktør. Harald Klungtveit, som for kort tid siden sluttet i Dagbladet blir ansvarlig redaktør for Filter nyheter, og  Martine Nicoline Borge er ansatt som salgs- og markedsansvarlig. I tillegg lanserer Filter Media en kommersiell nettavis som vil hete Filter partner.

100% kommersiell – 100% redaksjonell

Det er her det interessante (for meg) kommer inn. Filter nyheter og Filter film og tv vil være to nettaviser fullstendig blottet for bannerannonser, native ads og annet kommersielt innhold. Kun nyheter. Ingen betalingsmur heller. Velkommen til en ren og pen nettavis. Kommer Facebook på banen og tilbyr Filter å kjøre alt inn på Instant Articles, vil de takke ja umiddelbart. Even – som presenterer satsningen – går inn som styreleder i Filter Media, men utover det vil han fortsette i Venture Factory som daglig leder.

Filter partner blir derimot en 100% kommersiell nettavis. Denne nettavisen vil utelukkende inneholde kommersielle artikler, eller native ads som mange av oss har blitt kjent med i det siste, gjennom metadiskusjonene og kronikkene som har gått sin gang i Kampanje de siste ukene.

Les også: Content ekkokammer

De kommersielle artiklene vil distribueres i sosiale medier. Alle sammen, hvis kunden ønsker det. I tillegg vil kunden kun betale for de gangene innholdet blir lest. Filter partner satser med andre ord på en «no cure no pay»-løsning. Kjøper du 100,000 lesere, og får kun 50, betaler du kun for 50. Jeg liker satsningen, og jeg digger konseptet. Kundene kan også velge selv om de vil produsere innholdsmarkedsføringen selv, benytte seg av NewsLab som er Filters søsterselskap eller bruke andre byråer.

Les mer om Filter Media-satsningen hos Kampanje og Medier24

Vi var ikke mange tilstede under pressekonferansen. Erlend Fossbakken og Gard L. Michalsen satt på hver sin side av lokalet og skrev så tastaturknappene sprutet. Begge ville være førstemann ute med nyheten. Kampanje slo Medier24 med god margin, og hadde nyheten ute før pressekonferansen egentlig var over.

Filter-Media-Medier24-Kampanje-HansPetter

Gard L. Michalsen i Medier24 og Erlend Fossbakken i Kampanje skriver om kapp.

God eller dårlig forretningside?

Jeg ser frem til å se begge deler av Filter. Den kommersielle og redaksjonelle. Spent på hvordan Even og Co vil gå frem for å sikre nødvendig distribusjon av det kommersielle innholdet slik at satsningen blir lønnsom nok til å drive Filter sine redaksjonelle nettaviser. To i dag, langt flere etterhvert. Hva synes du? Høres det her ut som en god (og disruptiv) forretningsmodell?

Har du troen på Filter Media sin separasjon av kommersielt og redaksjonelt innhold?

[polldaddy poll=9172397]