fbpx

Fjern upassende og uønskede kommentarer fra Instagram

Slik kan du raskt og enkelt filtrere vekk upassende og uønskede kommentarer fra Instagram.

Hatprat, sjikane, netthets, trolling og trusler er et økende problem med flere av de mest populære sosiale nettverkene. Instagram er (muligens) ikke det nettverket med de fleste tilfeller av uønskede og upassende kommentarer, selv om enkelte personer og personligheter opplever dette som et stort problem.

Hør også: «Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter» (MediaPuls)

Nå har Instagram tatt affære, og fra den siste versjonen av Instagram-appen på iOS og Android, kan du raskt og enkelt definere hvilke ord og uttrykk du vil automatisk filtrere vekk fra kommentarfeltet ditt – slik at verken du eller dine følgere ser det.

Slik går du frem

1) Start opp Instagram på din smarttelefon, og gå inn på innstillinger.

2) Klikk på «Kommentarer» lenger ned på «Alternativer«-menyen:

instagram-hatprat-1-hanspetter

3) Fra «Kommentarer» velger du først å slå på «Skjul upassende kommentarer«, dernest taster du inn ord og uttrykk du ønsker å filtrere bort fra ditt kommentarfelt. Har du følgere utenfor Norge (eller følgere som snakker/skriver på andre språk enn norsk, bør du også legge til disse ord og uttrykk.

instagram-hatprat-2-hanspetter

4) Når du har lagt inn ord og uttrykk du ønsker å filtrere bort, trykker du på «Ferdig» øverst til høyre i menyen. Du kan når som helst gå tilbake å legge til nye ord og uttrykk når du måtte ønske det.

Hva tenker du om dette Instagram-filteret? Noe du kommer til å bruke selv? Kommenter gjerne under.