fbpx

En blågg må ikke være rosa

Blå, lilla eller rosa? En blogg kan ha mange farger og formål. Hvilken farge har dine favorittblogger?

En blogg, som er en forkortelse av uttrykket weblog, er et informativt nettsted publisert på Internett. Språket og tone-of-voice er personlig og uformelt, i motsetning til tradisjonelle nettsider som er upersonlige og formelle.

En blogg kan ha flere farger

Google-Rosablogg

Google-søk: rosablogg

I Norge er det spesielt rosablogging som har fått mye oppmerksomhet. Såpass mye oppmersomhet at det å blogge nesten har blitt synonymt med å være en rosablogger. Og er du rosablogger så faller du gjerne inn under kategorien «ung pike/kvinne som skriver om mote, mosjon og mat».

På samme måte som sosiale medier har vært et belastende begrep fordi mange assosierer det automatisk med «fjas og mas på Facebook for de unge» er det mange som assosierer det å blogge med å være en rosablogger.

Les også: Hvilken blogg er Norges beste? (Cecilie Staude)

HansPetter-info-rosa-blogg-300x250Det er ikke galt å være rosa, men det er viktig å være klar over at en blogg kan ha flere farger – og enda viktigere er det å være klar over hvilke muligheter det å blogge kan bety for virksomheter som kjemper om tilstedeværelsen. Det finnes noen få bedrifter som har begynt å blogge, og enda færre ledere som blogger. Felles for mange av disse er at de ønsker i større grad å håndtere egen synlighet – for å styrke egen virksomhet.

Mangeårig blogger, forretningsmann og et kjent ansikt i mediene, Peter Warren, har blogget i en årrekke:

– Jeg opprettet min egen blogg for å ha en arena hvor jeg hadde anledning til å slå tilbake i uredigert forstand mot usannheter, påstander, misoppfatninger eller misforståelser. Pressen gir deg kun en begrenset – om overhodet noen – adgang til slikt.

Konsernsjefen i Lyse, Toril Nag, har også benyttet seg av den personlige kommunikasjonsformen:

– Jeg opplever mange fordeler ved å blogge. Økt engasjement, synlighet, forståelse for strategi og retning, meningsutveksling og derigjennom innovasjon er noen av de positive erfaringene jeg har opplevd.

Blå, lilla eller rosa – det er mange (gode) grunner til å blogge

Det er mange gode grunner til at bedrifter og virksomheter bør blogge. Det har jeg også ved flere anledninger forelest om. Ta gjerne en kikk på «Hvorfor bør bedrifter blogge?»-presentasjonen som jeg har delt på Slideshare:

Her er mine favorittblogger – hvilke er dine?

Jeg følger en rekke blogger daglig – først og fremst via Feedly. Av mine favoritter må jeg nevne blant annet Digitalhverdag, Tinteguri, Paul Chaffey, PRPrat og IAllenkelhet. Hvem er dine favoritter?