fbpx
journalistikk

Dårlige algoritmer, alternative nyheter og løgnaktig journalistikk – Episode 16

Facebook vet vel at det er bare ei Marianne i mitt liv? VGs engasjement i sosiale medier falt kraftig i mars. Det gjorde ikke de alternative nyhetene, og norsk journalistikk er en løgn!

Algoritmer er “den nye oljen”

Stadig mer av vår hverdag styres av algoritmer. Formler som skal gjøre bedre valg for oss. Gi oss mer av det vi vil ha og mindre av det vi ikke vil ha. Med blant annet filterbobler som en konsekvens og ulempe. Men algoritmer kan også være dumme. Og det til tross for at de har fått uendelig mye data fra oss.

VG faller mest i mars. Sosialnytt øker mest

Fast innslag i starten av en ny måned, er et tilbakeblikk på hvilke nyhetsteder som skapte mest engasjement i sosiale medier, og da spesielt Facebook. I januar og februar var TV 2 den store taperen. I mars er det VG som kommer dårligst ut, mens den alternative nyhetssiden økte mest i mars 2019 sammenlignet med 2018.

Norsk journalistikk er en løgn!

Stadig vekk blir tilliten til den norske journalistikken satt på prøve. I det siste anført av VGs «Vulkan-gate». Men hva med Skavlan som bevisst redigerte svaret til en av gjestene deres for å skape litt mer drama? 1. april la Prinsesse Märtha Louise ut to video-klipp på sin Instagram-konto. Forskjellen mellom hva som ble sagt i studio og hva som ble vist på TV var veldig stor og fikk den amerikanske sjamanen Shaman Durek til å fremstå i et dårlig lys.

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Bilde: Skjermdump fra Skavlan 29. mars, med tillatelse fra TV 2