fbpx
butikkdød

DAB- og butikkdød – Episode 68

Butikker skylder på alt fra kunder til bomringer for «dårlig butikk». DAB-kanalene blør, Google finansierer falske nyheter og NRK satser på podkast (og ikke DAB) for å nå de unge.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Butikkdød

– Når skal norske virksomheter akseptere og forstå at det digitale er en del av hverdagen og ikke bare en mulig trend, skrev jeg for snart 6 år siden.

Konsekvensene av dårlige valg man gjorde for flere år siden, ser man gjerne ikke før det har gått litt tid. Kanskje nettopp seks år senere. Derimot ser det ikke ut som om butikkene har tatt det inn over seg. Som for seks år siden, er det alle andre som har skylden. Nettbutikkene er den mest klassiske, men også manglende tilgang på gratis parkeringsplasser, bompenger, bilfrie sentrums-initiativer. Ja til og med plagsomme butikkansatte får skylden.

DAB-død

Tidlig januar 2017 markerte overgangen fra FM- til DAB-radio. Fremtidens radio, ble det sagt å være. Men alle piler peker i feil retning. Et større radiotilbud har vi kanskje fått, men svært få ser ut til å bry seg. Kringkastingssjefen i NRK, var skråsikker i sin sak

– Det er ingen tvil om at DAB fører til et mye bedre radiotilbud. De som sier noe annet, snakker mot bedre vitende.

DAB-kanalene blør og DAB-lytterne forsvinner. Og selv ikke de unge, de som tross alt er fremtiden – og som DAB-nettverket må ha blitt laget for, hører ikke mye på radio. I aldersgruppen 9 til 12 år, er det kun 22 prosent som hører på radio i løpet av en gjennomsnittsdag.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer

Bilde: Paweł Czerwiński via Unsplash