fbpx
chatbot

Chatbotten er død

Manglende kunstig intelligens tok livet av den. 

Chatbot: «Det neste store»

Tittelen er ikke ny, men stammer fra TechRepublic i 2018. I 2017 var chatbots det neste store. Samme året skrev jeg at chatbots vil håndtere nesten all kundedialog innen 2025”. På den ene siden er det lenge til 2025. Samtidig går tiden fort, og det er lite som tyder på at kunstig intelligens vil ta over for 95 prosent av all kundedialog. 

Spol frem til 2020, så skrives det fortsatt at “chatbots are dead”. Ronald Ashri skriver 16 januar på Medium at “chatbotter ikke har levd opp til forventningene”. Vi har ikke fått på plass god nok kunstig intelligens til å kunne føre en fornuftig kundedialog.

Samtidig påpeker Ronald at det vi forsøker å løse, ikke nødvendigvis handler om hvordan datamaskiner vil klare å føre en samtale tilsvarende slik vi mennesker gjør. Det chatbotene eller de personlige assistentene derimot bør kunne gjøre, er å hjelpe oss mennesker å få svar på våre spørsmål, eller utføre oppgaver for oss. 

Facebook gir opp chatbots 

Et tydelig tegn på hvor kort vi har kommet når det kommer til chatbots, ser vi hos Facebook. For 3 år siden var chatbots en sentral satsning hos Mark Zuckerberg og Co. Fremfor å fokusere på chatbots som en sentral tjeneste innen Messenger, fokuseres det mye mer nå på Messenger Stories. Facebook har nå valgt å fjerneDiscover-taben” innnen Messenger, i et grep på å fokusere mer på samtaler oss mennesker i mellom.

2. mars skriver Mark Zuckerberg på sin Facebook-profil at selskapet har skrevet om Messenger for å gjøre den mye raskere. Hele 85% av koden bak Messenger er fjernet. I løpet av de neste ukene vil ny versjon av Messenger rulles ut til Android og iOS, og den nye versjonen vil føles raskere og mer responsiv å bruke.

Ikke fjernet, men skjult

Chatboten vil ikke forsvinne fra Facebook Messenger, men vil bli skjult fra forsiden. Det er en mager trøst for alle som trodde at Chatbots ville bli “det neste og det beste store”.

Personlig tok jeg i bruk chatbot for Messenger som en måte å få ut nye artikler på til mitt publikum. For kort tid siden droppet jeg det. Det var rett og slett ikke verdt innsatsen. I tillegg til at den pop up-boksen som dukket opp hele tiden på HansPetter.info var til irritasjon for nye og eksisterende besøkende. 

Overvurdert på kort sikt. Undervurdert på lang

Nok en gang får vi et tydelig bevis på at ting tar gjerne lengre tid enn vi tror. Kunstig intelligens vil i økende grad bli en dominerende faktor i samfunnet vårt, men enn så lenge er det lite som tyder på at kundedialogen og kundeservicen som mennesker først og fremst står for, vil bli erstattet av chatbots. 

I disse tider – hvor det blir stadig viktigere å levere eksepsjonelt gode kundeopplevelser, er sannsynligheten større for at opplevelsene blir dårlige og ikke gode, av å overlate kundedialogen til chatbots.