fbpx
personvern

Caring is not sharing – Episode 23

Fremtiden er privat. Vi deler færre nyheter i sosiale medier, Facebook vokser i Norge og Acast vil la podkastere ta seg betalt for abonnement.

The future is private

30. april til 1. mai var det duket for Facebook sin årlige utviklerkonferanse, F8. Nå ser det endelig ut som Facebook har tenkt å ta personvern på alvor. Og med trusler om milliardbøter og krav om at Facebook må ansette en statlig godkjent personvernekspert, etablere et uavhengig personvernutvalg og gjøre Mark Zuckerberg personlig ansvarlig for å implementere alle tiltak, er det kanskje like greit. Men hva mener egentlig Mark Zuckerberg med “the future is privat”? Når er fremtiden? I morgen, neste uke, neste måned eller neste år… eller om 5 år?

The present is private

Under Google sin tilsvarende utviklerkonferanse – IO – kort for Input/Output – sa Sundar Pichai – toppsjefen i Google, at “the present is private”. Hos Google har du lenge kunne sørfet i inkognito. Nå skal du også kunne være på YouTube uten at data om deg blir samlet inn. Det samme også for Gmail. I tillegg vil Google gjøre det mulig for deg å slette alt de vet om deg etter 3 eller 18 måneder – helt automatisk. Alt i alt ble jeg mektig imponert over alt det Google presenterte under sin utviklerkonferanse.

Apple blir et tjenesteselskap

Siste selskap ut med sine kvartalstall var Apple, som i forrige uke kunne melde at salget av iPhone hadde stabilisert seg. Selskapet solgte sine smarttelefoner for over 270 milliarder kroner i løpet av første kvartal, noe som var bedre enn hva analytikerne hadde estimert. Apple har skjønt at markedet har bremset opp. De har skjønt at vi ikke lenger vil betale 20.000 kroner hvert år for en telefon som ikke endrer seg like “radikalt” som de selv vil hevde fra scenekanten. Men de har også skjønt viktigheten av å sikre seg inntekter i form av tjenestesalg til de nesten 1,5 milliarder Apple-enheter som er i bruk over hele verden.

Øvrige temaer:

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden

Bilde: Skjermdump fra Googles Youtube-strømming av I/O-konferansen