fbpx

Bruken av skytjenester akselererer nå!

Teknologier som har eksponentiell vekst i adopsjon, tar ofte mye lenger tid til akselerasjon enn vi tror.

twitter-jorgen-myrland

@jmyrland på Twitter

Vi går inn i januars siste uke og siste uken for #Trender2014-serien også. Fra teknologigiganten Cisco har jeg fått med meg administrerende direktør Jørgen Myrland. Han har en ringrev i norsk IT-bransje og har sittet ved roret i Cisco i over 11 år og har vært på det «meste» i forhold til hvordan teknologi har endret, og endrer både forbrukere og næringsliv.

Til Teknisk Ukeblad uttalte han blant annet i november 2013 at

….Vi har aldri sett så mange megatrender samtidig som nå. Vi ser hvordan mobilitet har skyllet inn over oss hvordan denne trenden har skapt nye tjenester og muligheter. For oss som driver med nettverk er disse trendene grobunn for masse endring. Nettverket kan produsere tjenester som ikke har vært mulig til nå.

Det er ekstra hyggelig for meg å få meg noen fra IT-bransjen til disse intervjuene. Ikke bare fordi jeg kommer fra IT-bransjen og Cisco selv, men fordi teknoligien er en forutsetning for de kommunikative endringene vi befinner oss i. «Uten nerden stopper verden» ville kanskje Myrlands bransjekollega og konkurrent Anita Krohn Traaseth sagt, og det har hun helt rett i.

Hvis det er ett selskap som har bidratt mye til hvordan det teknologiske samfunnet har utviklet seg, så er det Cisco. Cisco kom opp med teknologien som på mange måter etablerte og resulterte i det Internett vi har nå i dag. De fleste av oss er innom Cisco-teknologi hver dag, i de fleste tilfeller uten at vi selv er klar over det.

Hva vil du si er det viktigste som har skjedd i 2013 utifra et teknologisk ståsted?

Den omfattende bruken av skytjenester privat er i ferd med slå tungt inn i næringsliv og offentlige virksomheter. Vi ser mye større interesse for å ta i bruk skytjenester for bedriftstjenester i bedrifter i dag enn for bare ett år siden.

Teknologier som har eksponentiell vekst i adopsjon, tar ofte mye lenger tid til akselerasjon enn vi tror. Men når adopsjonen akselererer, går det oftest mye raskere enn vi tror. Bruken av skytjenester akselererer nå!

I hvilken grad har bruk av sosiale medier blitt implementert som en strategisk kommunikasjonskanal for deres virksomhet?

I stor grad

trender-2014-sosiale-medier-strategi

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale medier som en strategisk kommunikasjonskanal.

Hvilke sosiale nettverk og andre digitale kanaler er viktig for dere og til hvilke(t) formål?

cisco-sosiale-nettverk-purpose

trender-2014-sosiale-digitale-kanaler-samlet

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale- og digitale kanaler og til hvilke formål.

Hva er de største utfordrigene deres når det kommer til å ta i bruk sosiale nettverk i organisasjonen?

Aktiv bruk av sosiale medier forutsetter at man har fokus og engasjement fra både ledere og spesialister i organisasjonen, og at man setter av nok tid til kommunikasjon i nye kanaler. Det kreves også at man har tilgang på redaksjonell og journalistisk støtte-kompetanse for medarbeidere som er aktive i sosiale medier på bedriftens vegne. Alt dette er krevende.

I følge en undersøkelse fra BI og Markedshøyskolen mener kun 12% av norske ledere at internkommunikasjon er viktig. Samtidig slutter 50% i jobbene sine pga dårlig kommunikasjon. Hva er dine tanker om internkommunikasjon i egen virksomhet og i hvilken grad blir det benyttet sosiale nettverk for internkommunikasjon?

Jeg kjenner ikke til resultatene fra undersøkelsene til BI og Markedshøyskolen om internkommunikasjon. Jeg tviler derfor på at det er riktig at bare 12% av norske ledere mener at internkommunikasjon er viktig. Selvsagt er intern kommunikasjon viktig – det er helt avgjørende. Men om undersøkelsen evt. gjelder bruk av sosiale medier i intern kommunikasjon, så er det en annen problemstilling.

I Cisco bruker vi sosiale medier i utstrakt bruk internt, primært gjennom vår egen løsning IWE , som vi også selger til våre kunder. Vi bruker mange ulike former for kommunikasjon. Vi kjører allmøter alltid i kombinasjon av lokal tilstedeværelse, deltagelse på video og via webmøte. I tillegg spilles de fleste møtene inn slik at opptakene legges tilgjengelig i etterkant for dem som ikke kunne delta.

Mer og mer av vår onlinebruk kommer fra mobile enheter. Hvor godt rustet er dere til å møte den mobile hverdagen i 2014 – for både interne og eksterne formål?

I Cisco legger vi stadig fler interne og eksterne applikasjoner tilgjengelige som nedlastbare mobil-apper for iPhone og Android. Derfor er jeg selv nå i stand til å legge ut på reiser uten å ha med meg Mac’en min som jeg bruker til daglig. De fleste oppgaver kan nå utføres fra mobilen.

Hvilke av områdene/kanalene kommer dere til å jobbe strategisk med i 2014 og i hvilken grad?

cisco-sosiale-medier-fokus

trender-2014-strategisk-kanal-valg-samlet

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder hvilke områder/kanaler de kommer til å jobbe med i 2014, og i hvilken grad.

Har du handlet en fysisk vare via Internett i løpet av 2013 og i så fall fra hvilke enheter?

Teknologi/Telco- og banknæringen har i en årrekke spådd at betaling via mobil vil «ta av», blant annet pga smarttelefonpenetrasjonen og med standardisering på NFC. Vil mobilbetaling endelig bli stort i 2014, eller vil vi fortsette å betale som før, med kredittkort og kontanter?

Personlig bruker jeg i stor grad Nordea sin Mobil-bank tjeneste, og jeg bruker kun mobilen for PIN verifikasjon av betalinger. I noen grad gjør jeg hele betalingstransaksjonen med mobilen. Jeg har ikke noen erfaring med NCF, men jeg er ganske sikker på at jeg vil begynne å bruke NCF dersom tjenesten blir allment tilgjengelig. Jeg ser heller ikke bort fra at det blir andre former for mobilbetaling som vil ta over, for eksempel en kombinasjon av egne butikk-apper med den betalingstjenesten som fra salgsstedet har valgt. Det kan like gjerne bli vanlig mobilbank og Paypal via 3G/4G som NCF. Det gjenstår å se hvordan markedet utvikler seg.