fbpx

Og mobildata forbruket vil tidoble seg i løpet av samme periode!

Bruk av sosiale medier på mobil vil øke med 8x innen 2016

Og mobildata forbruket vil tidoble seg i løpet av samme periode!

Siste utgave av «The Mobile Content and Applications Forecasts report» ble nylig sluppet og om ikke man har tatt innover seg allerede hvordan den desktopbaserte Internett-hverdagen hurtig endres – og flyttes over til en mobil og sosial plattform, så er det på tide å ta det inn over seg nå. Sosiale medier er kanskje en hype – i den grad at alle fokuserer på volum og nye sosiale nettverk å engasjere seg i – men det burde ikke være noe tvil om at Internett har blitt sosialt, og at vi bruker mer og mer av vår online tid via en mobil enhet!

Rapporten slår fast at mobilbrukere i 2016 vil i gjennomsnitt bruke 6,5 ganger så mye video, over åtte ganger så mye musikk og sosiale medier, og nesten 10 ganger så mye tid på spill sammenlignet med 2011 skal vi tro de nyeste prognoser fra Informa Telecoms & Media. Det vil være en stor oppsving i trafikken for de fleste mobile datatjenester over de neste fem årene, i stor grad drevet av spredningen av smarttelefoner og en 23 prosent økning i antall mobilbrukere. Her til lands er det stor grunn til å tro at veksten vil være enda større gitt vår allerede store smarttelefon penetrasjon på nærmere 70 prosent, og nå snart over en million nettbrett!

I 2016 vil den gjennomsnittlige mobilbrukeren surfe på seks ganger så mange nettsider og laste ned 14 ganger så mange megabyte av programmer på telefonen sin som i 2011. SMS og MMS trafikken vil fortsette å vokse, men i et mye langsommere tempo enn de fleste andre mobile datatjenester. I gjennomsnitt sendte mobilbrukere 118 SMSer og to MMSer i løpet av en måned i 2011, sammenlignet med 146 SMSer og fire MMSer de skal sende i 2016. Bruk av Internett-baserte meldingstjenester, som direktemeldinger og e-post vokse kraftigere og i forhold til den globale månedlige gjennomsnittet av 31 sendte mobile direktemeldinger i 2011, vil takten øke til 118 i 2016

Video, apper & musikk med størst vekst

Dobling av datainntektene, tidobling av trafikkmengden

De tjenester som vil stå for den største belastningen i mobilnett vil ikke nødvendigvis være de som gir høyest inntekt for teleoperatørene. Videostreaming vil representere mindre enn en prosent av mobile data-inntekter i 2016, til tross for at samme trafikk vil representere så mye som en tredjedel av all mobiltrafikk. Trafikkveksten vil langt overgå veksten i inntektene. Den globale mobile datatrafikken vil vokse fra 3,89 billioner megabyte i 2011 til å være på svimlende  39,750,000,000,000 megabyte i 2016, som tilsvarer en tidobling. Derimot vil den globale mobile inntekten fra datatrafikken kun doble seg – fra 325.8 milliarder dollar i 2011 til 627.5 milliarder dollar i 2016….så fremst ikke teleoperatørene finner ut av hvordan de skal øke prisene sine uten å miste kundene.

Det store spørsmålet blir selvsagt hvordan teleoperatørene vil møte denne veksten – da mengden av data vil kreve en større «pipe» – for at kundene skal bli positive til opplevelsen, og dermed teleoperatøren. Noen MÅ ta regningen.

Om Mobile Content and Applications Prognoser rapport

Les mer om «The Mobile innhold og programmer prognoser rapport» på hjemmesiden deres for en mer detaljert oversikt (hvis du har råd – den fulle rapporten koster noen tusenlapper)

 

Image(s): FreeDigitalPhotos.net