fbpx

Attersyn 49

Ipsos MMI og sosiale medier, Apple kjøper Topsy, Microsoft snuser på Foursquare, Instagram-marsmallows, Logitech spillkontroller og «alle» vil ha iPhone.

mobiltrend-nrkIkke mange dagene igjen nå. Har du budsjettet på plass slik at du kan nyte fridagene? Har du handlet inn alle julegaver, eller blir det haste-handel på et overbefolket kjøpesenter i siste liten? I forrige uke kunne vi lese på NRK.no at det ikke bare er «gutta» som strømmer til netthandel, men at nå handler også jentene mer og mer på nett, og i følge Karl Philip Lund handler «….damer ekstremt mye på mobil.»

Jeg har selv INGEN planer om å handle julegaver i norske butikker i år. Alt som kan handles på nett handles på nett. Jeg skal innrømme at jeg ofte bruker butikker som utstillingsvindu og prøverom før jeg velger å handle det online. I noen tilfeller fra de samme butikkene jeg har besøkt, men som oftest ikke. De fleste «tradisjonelle» butikker er for dårlige på nett rett og slett. Har de en nettbutikk bærer de ofte preg av tidlig 90-talls stil, med lite informasjon, dårlige bilder og kjedelig design. Offline- og online-handel smelter sammen og butikkene må tilpasse seg …. eller dø. Enn så lenge lever flere i beste velgående, men de som fortsatt velger å ignorere Internett må stå til rette for den strategien på ett eller annet tidspunkt.

Som for Karl Philip hater jeg å stå i kø; om det er i trafikken frem til kjøpesenteret, kø for å finne en parkeringsplass eller kø for å få betalt.

Ha en køfri julehandel alle sammen.

Vennlig hilsen, Hans-Petter

Ny innsikt om nordmenns bruk av sosiale medier fra Ipsos MMI

Endelig har Ipsos MMI kommet med ny og viktig innsikt om vårt bruk av sosiale medier i Norge.

Jeg har kjørt tilsvarende undersøkelser selv og konkludert hvordan vi bruker sosiale medier basert på de som leser HansPetter.info. Ikke overraskende (for meg i alle fall) er det ikke store avstander mellom de funnene Ipsos MMI har kommet frem til og de funnene jeg har kunnet presentere.

Facebook troner øverst på alle lister og i alle sammenhenger og er på ingen måter utfordret av andre sosiale nettverk. Google+ har snart 1 million registrerte brukere (18+ befolkningen i Norge), men kun 5% av befolkningen – eller 20 prosent av de som har en Google+-konto bruker nettverket daglig. Det betyr at dagblig bruk av Google+ er på rett under 200,000 brukere, mens feks hele 57,4% av Norges befolkning bruker Facebook-daglig, tilsvarende 2,255 millioner = mer enn 10x Google+.

For de andre mest populære sosiale nettverkene er det kun Instagram og Snapchat som kan skryte av mange daglige brukere. Twitters kan skilte med 7,3 prosent av Norges befolking som daglig bruker det, LinkedIns andel er på fattige 3,2 prosent og dermed langt færre enn Google+, mens YouTube har rett over 8% av Norges befolkning innom daglig.

Den store taperen – som jeg også konkluderte med i egen undersøkelse – er Pinterest, som har 143,000 registrerte brukere, men bortimot ingen av disse bruker Pinterest daglig, og kun 3,3 prosent ukentlig. Pinterest blir på mange måter et sosialt nettverk for «de spesielt interesserte….»

Apple kjøper Topsy

Et av mine favorittverktøy siden flere år tilbake har vært Topsy. En rekke artikler jeg har skrevet om folks bruk av Twitter har vært basert på innsikt jeg har funnet via Topsy, ikke minst hva gjelder folks bruk av hashtags. Veldig kjekt blant annet for å finne ut hvilke hashtags som er gunstig eller ikke å bruke, og hvilke man kan «hekte» seg på for å «piggybacke» på andre etablerte hashtags, som feks på Cecilie Thunem-Saanum sin #SoMe-hashtag.

attersyn-topsy

Hashtaggen #Attersyn er feks kun «populær» en dag i uken :)

Nå blar altså Apple opp 200 millioner dollar for Topsy, og får med dette tilgang til alle 400 milliarder Tweets som har blitt sendt siden Twitter ble lansert.

Det spekuleres i hva det er Apple vil med Topsy, men med tilgang til alle Twitter-meldinger kan du gå analytisk til verks for å finne ut hvordan de best kan plassere egne produkter og nyheter. Mer om oppkjøpet kan du lese på BBC News blant annet.

Microsoft vil (muligens) kjøpe Foursquare

foursquareJeg er en aktiv bruker av Foursquare som en sjekk-inn-tjeneste. Sjelden eller aldri bruker jeg Facebook sin tilsvarende tjeneste, da Foursquare for lengst har blitt «defacto-standard» for mange tredjeparts-tjenester som blant annet Instagram. Foursquare er en av 5 konti du bør ha i 2013 skrev jeg i januar i år. Nå vil ryktene ha det til at Microsoft «snuser» på selskapet, uten at noen (selvsagt) vil bekrefte dette. Dette er ikke første gangen Microsoft dukker opp som mulig investor. Senest i september verserte de samme ryktene da Foursquare kunne feire 40 millioner brukere.

Instagram-marsmallows

boomf-instagramDet er nesten ingen grenser for hva du kan lage av dine Instagram-bilder. Jeg har selv brukt Blurb Bookify til å få laget bøker av utvalgte Instagram-bilder, Calendagram til å lage flotte kalendere eller Postagram til å lage postkort som sendes i postkassen for å nevne noen. Med Boomf kan du få laget noe så kult som marsmallows av Instagram-bildene dine.

12 pounds (ca 120 kroner) for 9 marshmallows er ikke veldig billig, men desto kulere og unikt og du kan enkelt betale med Paypal eller med de mest populære kredittkortene.

Du rekker kanskje ikke å få deg dine egne Instagram-marsmallows til jul, men hva med unike og personlige marsmallows til neste års vinter- eller påskeferie?

Logitech Powershell Controller til din iPhone eller iPod

Logitech-POWERSHELL-CONTROLLERBruker du din iPhone eller iPad til å spille med er du ikke alene. I følge en fersk undersøkelse fra Ebates.com ønsker så mange som 90% av alle tenåringer i USA julegaver av elektronisk art, hvor 1 av 3 ønsker seg en iPhone og 24% en Apple iPad. 12% ønsker seg en Samsung smarttelefon.

Apple sine iOS-enheter har blitt en av verdens mest populære enheter å spille med og på, og med Logitechs Powershell Controller blir nok ikke disse enhetene mindre populære.

Logitechs Powershell Controller har ikke kommet til salgs ennå, men kan forhåndsbestilles hos Logitech for 899 kroner.

6 av 10 vil ha iPhone

For #UkensPoll handlet det om hvilken smarttelefon du ville ha kjøpt deg, om du skulle kjøpt deg en ny smarttelefon, og bortimot 6 av 10 svarte iPhone.

Dette betyr selvsagt ikke at 6 av 10 nordmenn vil kjøpe seg en iPhone, siden #UkensPoll ikke er basert på et representativt utvalg, men kommer fra de som leser HansPetter.info.

valg-av-smarttelefon

150 svar ble det denne gangen, og selv om ikke andelen er representativ så er det ingen tvil om at smarttelefon-markedet i Norge handler i stor grad om to leverandører, Apple og Samsung, mens de øvrige produsentene deler resten av brødsmulene.

For denne #UkensPoll lurer jeg på hvor ofte du har brukt din egen mobiltelefon/smarttelefon til å handle online på.

Ha en strålende uke!

Disclaimer: Ingen av de omtalte tjenestene eller produkter er kunde av Geelmuyden.Kiese, ei heller har de bedt meg om å skrive om dere.