fbpx

Attersyn 13

For en helg, for et vær og for et første kvartal det har vært. Her er mitt lille forsøk på en oppsummering.

Tippeligaen er i gang. Sommeren har kommet – i alle fall til store deler av landet. Klokken er justert også – min smarttelefon stilte seg inn automatisk, og det håper jeg din også gjorde. Nå går det virkelig mot lysere tider. I løpet av helgen har jeg ryddet i hagen, vært i kirkebryllup i Asker, kost oss på Huk, gått tur til Bogstad Gård og sparkesyklet (vel, ungene) på Fornebu. I tillegg har jeg ryddet i hagen og skrevet et par bloggposter som blir publisert i løpet av uken som kommer. Det har med andre ord vært en aktiv helg, men den har vært preget av mye kos i godt vær.

Så var det årets første tre måneder da, synes det er på sin plass med en liten oppdatering.

90 dager lang er årets første kvartal og 49 bloggposter kommer til å bli fasit. 48 bloggposter inkludert den her, men det kommer en bloggpost på kvartalets siste dag. Det blir mer enn en bloggpost annenhver dag det. 20 bloggposter ble det i en svært så aktiv januar, hvor jeg kjørte en rekke mindre intervjuer med nære og fjerne venner i «miljøet». På tampen av måneden publiserte jeg også #RauseMenn – mitt lille bidrag til en bedre dialog og kommentering i sosiale medier og på Interett som sådan. Det skulle vise seg å bli en vanskeligere jobb enn først antatt, men læringen jeg fikk fra #RauseMenn ville jeg ikke vært forunt.

Her er januars 5 mest populære bloggposter:

For måneden som sådan hadde jeg 57,800 besøk, noe som var en vekst på 16 prosent sammenlignet fra januar i 2013. Antallet besøk fra laptops og desktops hadde en negativ vekst på omtrent 15 prosent, mens smarttelefon-trafikken vokste med 43 prosent.

Her er februars 5 mest populære bloggposter:

I februar hadde jeg totalt 49,900 besøk, en vekst på over 30 prosent fra februar 2013. Også denne gangen var det en negativ vekst for trafikken som kom fra laptops og dekstop. Ikke så stor som i januar, men 7 prosent vitner også om den økte bruken av mobiltelefoner og andre mobile enheter. Mens nettbrettrafikken økte med 36 prosent, var veksten fra smarttelefoner på hele 65 prosent. Ikke overraskende var det «No more #RauseMenn» samt «#RauseMenn»-bloggpostene som var de mest populære, i tillegg til min omtale av Anita Krohn Traaseths «Godt nok for de svina». En bok jeg fortsatt mener ALLE som jobber bør lese – mann som kvinne. Ung som gammel, og uansett om du har lederambisjoner eller ei.

Her er de 5 mest populære bloggpostene i mars:

Hvis februar handlet om troll og netthets, så har mars handlet om det motsatte. Kvinner som roser kvinner var det noen som ikke likte og det hele ble til en fryktelig #debattsuppe. Enkelte mente at det hele var ekskluderende og fordummende, noe jeg prinsipielt er i mot. Hvilken rett har jeg til å være dommer over nivået av tilbakemeldinger fra dere som leser mine bloggposter for eksempel. Det inspirerte meg til å skrive «Er du kvinne, kan du ikke vinne» som tilfeldigvis dukket opp i samme øyeblikk som Dagens Næringslivs Eva Grinde publiserte «Rosa sukkerspinn». Det hele endte med en ganske så «pussig» debatt på NRK Aktuelt samme dag. Siste ord er nok ikke sagt om denne saken, selv om Ståle Lindblads strålende bloggpost «Sosialt snobberi» ikke har blitt fulgt opp av kritiske røster. Jeg vil heller ha ris enn ros, jeg applauderer kvinner (og menn) som deler sin kunnskap fremfor å hegne om den. Kunnskap var makt, mens den nye maktfaktoren er deling av den.

Disse bloggpostene ble mest lest i mars:

I mars vokste derimot trafikken som kom fra PC-er og Mac-er, i motsetning til de to foregående månedene. 20 prosent ble fasiten, mens nettbrettrafikken vokste med 31 prosent. Nok engang ble smarttelefonen vekstvinner med hele 87 prosent. Totalt vokste trafikken med over 62 prosent, og endte på ganske nøyaktig 55,000 besøk (med unntak av søndag kveld og mandag 31. mars).

Kort oppsummert for første kvartal

For kvartalet under ett vokste trafikken med over 33 prosent, fra 122,000 besøk i første kvartal 2013 til over 163,000 besøk i 2014.

Første kvartalet har vært et skikkelig mobilt kvartal. Ikke bare vokste smarttelefontrafikken med over 60 prosent dette kvartalet, men enda større vekst var det å se fra henvisningstrafikken som kom via Facebook på mobil. I første kvartal 2013 kom det rett i underkant av 4,000 besøk, mens årets første tre måneder endte opp med nesten 7,000 besøk – en vekst på nærmere 70 prosent.

Her kommer mesteparten av henvisningstrafikken fra:

Henvisningstrafikken til HansPetter.info tilsvarer nå over 40 prosent av totalen. Søk kommer på andreplass og representerer nesten 35 prosent, mens direktetrafikken står for de siste 25 prosentene. Med Google+ i økende grad integrert i Google søk og alt egentlig Google foretar seg er det ikke uten grunn at jeg mener «Google+ er viktigere enn Facebook».

#UkensPoll

Det er ingen tvil om at 2014 vil i stor grad handle om mobilen. Aviser har også innsett at ikke bare er papir «ut«, men at mobilen er definitivt «inn«. Det er mulig at også butikker og nettbutikker vil forstå dette. Enn så lenge har detaljhandelen gjort mye galt – det vil si, de har ikke gjort så mye i det hele tatt, noe jeg også skrev om i januar i bloggposten «#Fail fokus» som også kom på trykk i Aftenposten. For de fleste bransjer handler det om å tilpasse seg, eller forsvinne. Mobilen har erstattet allerede så mange andre enheter, og det ser muligens også ut til at den snart vil kunne erstatte PVR- eller TV-dekoderen også. På toppen av det hele så bruker vi jo nesten ikke mobilen til å ringe med heller – ikke i motsetning til hvor mye mer vi bruker den til helt andre ting.

Det er også spørsmålet jeg stiller for #UkensPoll – hva er det du først og fremst bruker din smarttelefon til:

[polldaddy poll=7913469]

Ha en fortsatt strålende søndag, og når mandagen «endelig» kommer – en givende uke.