fbpx
iPhone

Apple selger flest smarttelefoner for første gang på fire år

Det er lenge siden Apple sine smarttelefoner var de mest solgte. For mens Apple var på vei ned, var Huawei på vei opp. I fjerde kvartal 2020 var det forholdet derimot snudd på hodet. Igjen.

Ikke helt «starten på slutten» for iPhone

For to år siden skrev jeg om «15 grunner til at 2019 var starten på slutten for iPhone«. Donald Trump, teknologi-krig mellom USA og Kina, en enorm snuoperasjon av Apple og en verdensomfattende pandemi, ville ha det annerledes.

Ifølge nye tall fra Gartner har Apple for første gang på fire år, med god hjelp fra iPhone 12, passert både Samsung, Xiaomi og ikke minst Huawei, og inntatt førsteplassen over antall solgte smarttelefoner i løpet av fjerde kvartal 2020.

Ifølge Gartner solgte;

Apple størst i et fallende marked

Dette var første gangen siden fjerde kvartal 2016 at Apple toppet tabellen. Samlet sett falt det globale salget av smarttelefoner med 5,4 prosent, til 384,6 millioner enheter totalt. (Til sammenligning har PC- og Chromebook-salget vokst for første gang på over 10 år. Veksten var på nesten 15 prosent sammenlignet med året før og skyldes (ikke overraskende) Covid-19, som sendte skolebarn og voksne hjem for å studere og jobbe).

Forskningsdirektøren i Gartner, Anshul Gupta, mener tilgjengeligheten av rimelige 5G-telefoner og «innovative funksjoner» vil være avgjørende faktorer for om det blir vekst eller ikke i 2021.

 

Bilde: Daniel Romero via Unsplash