fbpx

9 av 10 er lei av webinarer

Fersk undersøkelse gjennomført av Activate Marketing Services blant amerikanske B2B-virksomheter, avslører at kun 5 prosent er fortsatt  interessert i å delta på webinarer.

Da pandemien inntraff i mars 2020, var én av mange konsekvenser at seminarer og konferanser med et ekte publikum, ble raskt erstattet med web-kameraer, Zoom, Teams, WebEx og Meet. Webinarer ble den nye normalen.

For noen ble overgangen en gullgruve. For andre ikke.

Humans, not ZOOMans

Og selv om mange klarte å tilpasse seg, ble «Zoom fatigue« raskt et begrep. Veien fra entusiasme over at vi kunne delta på seminarer og konferanser over internett, til at vi rett og slett ble drittlei, ble veldig kort.

Min foredragskollega, Pellegrino Riccardi, har sågar holdt foredraget «We are humans, not ZOOMans« mange ganger i løpet av pandemien. Ironisk, men forståelig nok, over internett, som et webinar, de fleste gangene.

De aller fleste er slitne og lei av webinarer

Nå som vi ser ut til å komme oss ut av pandemi-tunellen, er det mye som tyder på at de aller, aller fleste av oss ser frem til å møtes igjen «på orntli». Også når det kommer til å delta på seminarer og konferanser. I alle fall hvis vi kan sammenlignes med den amerikanske undersøkelsen som ble lagt frem nå i juli 2021 av Activate Marketing Services.

Der svarer 9 av 10 at de er enige om at kundene har blitt slitne og lei av online-eventer. Kun 5 prosent svarer at kundene deres er fortsatt interesserte i å delta på webinarer.

webinar

 

Hybrid høst

Når det er sagt, så tror jeg ikke at webinarer som sådan vil bli «a thing of the past».

Hybrid-eventer vil nok bli en del av den neste normalen. Live-eventer som også vil bli streamet online. I tillegg vil fortsatt webinarer og kortere foredrag spilt inn i forkant spille en viktig rolle. En ting er å delta på en Ted Talk. En annen ting er å se den samme Ted Talk-en på YouTube.

Eller for eksempel delta på et webinar som handler om en produktlansering, en ny tjeneste, et presseevent, med mer.

Ikke enten eller, men både og. Hybrid.

Men at seminarene og konferansene vil komme tilbake igjen. Som live-events med foredragsholdere som meg selv og Pellegrino Riccardi på scenen, med et ekte publikum i salen, det er det ingen tvil om. Så lenge det er fysisk mulig og sikkert.

Og det er det mye som tyder på at høsten vil tillate.

Det er det ikke bare kundene til de spurte B2B-virksomhetene fra den amerikanske undersøkelsen som gleder seg til. Det gjør jeg også. Og det tror jeg du også ser frem til.