fbpx
formidling

7 råd for å bli bedre til å formidle i 2020 – Episode 67

Kommunikasjonsrådgiver og -nestor, Nils Apeland fra Talerlisten har klare råd på hvordan du skal fange og beholde oppmerksomheten i 2020!

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Ingen endring uten kommunikasjon, bruker jeg å si. Og kommunikasjon kan være så mangt – skriftlig, lydmessig, som her i en podkast – eller i form av det å presentere i et møte eller holde et foredrag.

Til møter og foredrag

Kanskje du som lytter holder foredrag. Kanskje du presenterer en sak i et møte. Det du presenterer eller det du foreleser om er viktig, men det som kanskje er enda viktigere er hvordan du gjør det. Hvordan du formidler ditt budskap. Her kjenner du deg kanskje igjen også – på begge sider av bordet, eller fra begge sider av en scene.

Lett å miste oppmerksomheten

Det er fort gjort å dra opp laptopen eller fiske frem mobilen om han eller hun som presenterer noe i et møte er kjedelig å høre på. Det er ikke mange på scenen vi husker budskapet til under en forelesning eller på en konferanse. Felles for dem vi husker er at de formidler sitt budskap på en måte som fanger og beholder vår oppmerksomhet. Måten de formidler på.

Og det er de som er gode til å formidle som evner å skape forståelse. De som klarer å engasjere. De som skaper endring gjennom sin måte å kommunisere på. Sin måte å formidle på.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

7 råd for å bli bedre til å formidle

Og det er det denne episoden skal handle om – om god formidling og om hvordan du kan bli bedre til å formidle i 2020. Det har kanskje blitt enda viktigere og vanskeligere, nå som «folk flest» har mindre tid, og blir lettere distrahert enn før.

For å snakke om formidling, og hvordan du og jeg kan bli bedre på det i 2020, så har jeg fått besøk av Nils Apeland – eller rettere sagt – jeg har besøkt Nils Apeland. I kontorene til Talerlisten, hvor jeg forøvrig er registrert som foredragsholder, og hvor han jobber som daglig leder. Eller som han skriver på Facebook-profilen sin, som Toastmater.

Nils Apeland er en nestor i kommunikasjonsbransjen. Han har skrevet flere bøker om kommunikasjon og har jobbet i mange år som kommunikasjonsrådgiver og hjulpet flere av de største selskapene i Norge med kommunikasjon. Nils har 7 råd til deg og meg for å bli bedre til å formidle. Og det er disse 7 rådene vi skal ta for oss nå. 7 råd for å fange og holde på folks oppmerksomhet.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsor: