fbpx
sosiale medier

21 grunner til at ledere kan drite i sosiale medier

Selv om «alle» bruker sosiale medier, må ikke det bety at alle ledere burde bruke det. Det kan være mange grunner til å drite i sosiale medier. Her er 21 av dem!

Sosiale medier er for mange ledere forbundet med Facebook, og Facebook er ofte forbundet med «fjas». Derfor er også Facebook ofte omtalt som «Fjasboka». Sosiale medier er fortsatt et belastende begrep som gjør at mange ledere kvier seg for å ta det i bruk. Men på samme måte som teknologi og digitalisering ikke er et mål i seg selv, er heller ikke sosiale medier et mål.

Sosiale medier er ikke målet

Det er ikke et mål i seg selv å bruke sosiale medier. Verken for selskapet eller selskapets ledelse. Selv om nesten hele Norges deltar i ett eller flere sosiale medier, behøver ikke det å bety at ledelsen i alle selskaper bør delta. Bidrar ikke ledelsens deltagelse og engasjement organisatorisk, omdømmemessig eller økonomisk, er det like greit å la vær.

 

Les også: De tause topplederne (Knut Olav Åmås / Aftenposten)

 

 

Les også: Sju av ti ledere gjesper av sosiale medier (Kampanje)

 

 

Les også: Hva er ROI-en av en digitalt synlig og sosial leder? (Digitalleder.no)

 

 

Les også: Avlogga og uengasjerte -Norske topplederes bruk av sosiale medier (Zynk)

 

Før du avfeier sosiale medier som noe «fjas» bør dere finne ut hvorvidt dagens forretningsmodell vil stå seg like godt fremover. Internetteknologi har for alltid endret effekten av tradisjonelt salg og markedsføring.  Sentralt i denne endringen finner vi sosiale medier. Derfor bør du ha gode grunner til å ikke delta og engasjere deg.

Hvor mange gode grunner fant du ut at du hadde? Tilstrekkelig til at du kan drite i sosiale medier?

 

Bilde: rawpixel.com via Unsplash