fbpx
innovasjon

Vi må bli mye bedre på å ivareta immaterielle verdier i tiden fremover

Norge er på siste plass av de nordiske landene hva gjelder innovasjon. Norske læresteder som NTNU beskyldes for å ha blitt irrelevante. Det må vi gjøre noe med før «oljen renner ut». Her kommer Patentstyret og Kathrine Myhre inn i bildet.

NTNU har blitt irrelevant

Norske læresteder har ingen interesse for innovasjon, mener den tidligere Google-sjefen for Norge, Jan Grønbech, og viser til blant annet NTNU som han mener har blitt helt irrelevant. Og han har kanskje et poeng. Norge havnet nylig på siste plass av de nordiske landene i en global rangering når det kommer til vår evne til å innovere.

Vi ligger langt bak våre venner i Sverige, Danmark og Finland. Kanskje fordi vi er søkkrike, feite og fornøyde. Vi har det godt og kjenner ingen kniv på strupen. Intet insitament for å endre oss. For det er en kjent sak at vi sjeldent endrer oss før vi må. Før vi står midt i en krise.

Styrke innovasjon, investeringer og konkurransekraft gjennom immaterielle rettigheter

Samtidig vet vi veldig godt at det kommer snart en dag hvor inntektene skal skapes fra andre ting enn olje og gass. Hva det kan bli blir veldig spennende. Og for å snakke om innovasjon, så har vi fått besøk av direktøren for Patentstyret, Kathrine Myhre.

Kathrine var inntil januar 2021, administrerende direktør for Norway Health Tech, som hun etablerte tilbake til 2009. Og mens podkasten vår beveger seg i skjæringspunktet mellom ledelse og teknologi, arbeider Kathrine i skjæringspunktet mellom innovasjon, forskning, kommersialisering og forvaltning.

Kathrine har til syvende og sist ansvaret for at norske virksomheter styrker egen innovasjon, investeringer og konkurransekraft ved bruk av immaterielle rettigheter.

Digitalisering for ledere, kan du også lytte til via AcastApple Podkast og Spotify.

Klikk her for å lese mer om Cisco sin podkast, Digitalisering for ledere.