fbpx
Vero

Vero-interessen varte ikke lenge

Vero «oppstod fra døden» i slutten av februar, men kom seg raskt tilbake i graven igjen. Det er ikke uvanlig at vi er nysgjerrig når det dukker opp noe nytt, men det er heller ikke overraskende at det skal mye til for at vi endrer etablerte vaner. 

Noen som husker Vero-buzzen som oppstod i slutten av februar? Sara Strand i Elle Melle skrev i en kommentar i Kampanje at Instagram måtte spørre seg selv hvorfor det gikk så galt og hvorfor flere hundre tusen av brukerne deres omfavnet Vero med åpne armer. Men som med så mange andre nye (og eldre sosiale medie-apper som Vero) sosiale medier som forsøker seg, så går det som regel fort over. Og det ser ut som «desperasjonen etter noe nytt» ga seg ganske så raskt i dette tilfellet også.

Vil Vero ta over for Instagram?

«Er dette tjenesten som vil ta over for Instagram?» skrev DinSide i slutten av februar, og siktet til at Vero hadde inntatt førsteplassen på den amerikanske AppStore-utgaven. På lik linje med Sara Strand, spekuleres det også her om interessen for Vero skyldes den store misnøyen med Instagram og de nye algoritme-endringene. I midten av mars skriver E24 at «millioner av nye brukere flokker» til Vero. E24 viser til en eksplosiv vekst for Vero, som bare måneden tidligere kun hadde oppnådd 150.000 nedlastninger siden lanseringen i 2015, men som nå hadde nærmet seg nærmere 4 millioner. E24 spekulerer dog i om oppturen kunne bli kortvarig, med henvisning til bakgrunnen til milliardær-gründeren.

Samme dag som E24-artikkelen dukket opp, skrev også Dagens Næringsliv om Vero. Og de konkluderte med at heller ikke denne gangen ville Instagram bli utfordret. Dagens Næringsliv omtaler Vero som en «bastard av flere typer nettsamfunn, litt som kinesiske Wechat», og Jan Omdahl som skrev Vero-saken lurer avslutningsvis på «hvorfor i huleste er jeg egentlig her»? Og det er han åpenbart ikke alene om å lure på.

Hør også på MediaPuls-episoden hvor Marius og jeg snakker om Vero

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Rett opp og ned for Vero

Interessen for Vero har ikke bare gitt seg blant de redaksjonelle mediene. Etter midten av mars er det ikke skrevet noe som helst om «Instagram-utfordreren». Og interessen for Vero ser også ut til å ha gitt seg når vi ser på Google sine søketrender;

Men hva med antall nedlastninger? Selv om mediene ikke skriver om Vero og selv om vi ikke søker etter det «nye sosiale nettverket», så kan vel appen fortsatt være svært populær? AppAnnie – som analyserer apper fra Apple og Google sin mobilplattform – viser også her at interessen har «dødd ut». Og ikke bare i Norge, men globalt.

 

Vero

* Tabell hentet ut fra AppAnnie. Gjelder iOS for Norge.

 

I tabellen over – for Norge – var Vero den mest populære appen noen dager ved inngangen til mars, men falt raskt ned på listene. Bunnen ble nådd i løpet av påskeferien, og selv om antall nedlastninger har tatt seg opp igjen nå i april, ligger Vero for øyeblikket på 187. plass. I USA har Vero havnet utenfor oversikten til AppAnnie, etter at appen hadde ligget på førsteplass 26. og 27. februar.

 

Vero

* Tabell hentet ut fra AppAnnie. Gjelder iOS for Norge og USA.

 

Tilsvarende tendenser ser vi også på antall nedlastninger av Vero-appen til Google sin Android-plattform – både i Norge og i USA:

 

Vero

* Tabell hentet ut fra AppAnnie. Gjelder Android for Norge og USA.

 

Hva så med Instagram som «brukerne var desperate etter å erstatte med noe nytt»? Ifølge AppAnnie, ikke så mye.

 

Vero

* Tabell hentet ut fra AppAnnie. Gjelder iOS for Norge.

 

Etablerte vaner er vonde å vende

Etter at jeg «tok opp» Vero igjen – to år etter at jeg første gangen installerte det sosiale nettverket – så har jeg brukt det et par ganger. Når «alle andre» gjorde det. Men de siste to ukene har jeg ikke vært innom. Og det er egentlig helt greit. Av alle de andre som også hadde tatt det i bruk, er det ingen spor etter bruk den siste tiden.

Hva med deg? Fulgte du strømmen og installerte Vero? Er du like aktiv nå som da, eller er «gamle vaner vonde å vende» og er egentlig Instagram-brukerne desperate etter noe nytt når «alt kommer til alt»? Det er i alle fall lite som tyder på noe annet enn at vi stadig vekk er nysgjerrige når det dukker opp noe nytt, men at det er stadig vanskeligere å endre etablerte vaner.

Bilde: Alexa Suter via Unsplash