fbpx
DAB

Teknologitrender – DAB er fortsatt dust

Hvis DAB var så fantastisk, hvorfor var det da innføring med tvang nødvendig? Og ble DAB virkelig den fremtiden som «ekspertene» mente? Alt tyder på det motsatte, og det bør ikke komme som en overraskelse. Fremtiden er fortsatt internett, ikke DAB.

I 2017 fikk 75-årige Berit Olderskog æren av å slukke FM-nettet og skru på DAB. Fremtiden for radio var sikret. Det var blant annet NRK-sjefen skråsikker på. Og var det noen som mente noe annet, snakket man mot bedre vitende. Fem år senere har radiolyttingen blant de unge – fremtidens medieforbrukere – falt fra 47 prosent daglig lytting til 20 prosent. Og mens de som hørte på radio daglig i 2015, gjorde det i en time hver dag, har lyttingen stupt til kun 11 minutter. Det er kun de aller eldste som lytter mer på radio etter at milliarder av kroner på fremtidens teknologi ble innført ved tvang. Fem år senere står Norge hele alene i verden om å mene akkurat det.

DAB er (fortsatt) dust

Du finner Teknologitrender på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotifyGoogle Podcasts, Podimo og PodMe.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Aktuelle lenker