fbpx

Risiko for både økte kostnader og tap av omdømme, viser undersøkelse fra Symantec

Symantec: Beskytt din virksomhet i sosiale medier

Risiko for både økte kostnader og tap av omdømme, viser undersøkelse fra Symantec

Oslo, 18. oktober 2011 – Symantec offentliggjorde i dag resultatene av sin undersøkelse Social Media Protection Flash Poll 2011, som undersøker hvordan organisasjoner beskytter seg mot negative konsekvenser av å bruke sosiale nettverk som Facebook og Twitter og andre nettfora. Undersøkelsen viste at sosiale medier gjennomsyrer selskapet og at IT-avdelingene har gode grunner til å være urolig. Den typiske bedriften opplevde ni hendelser i sosiale medier siste år, for eksempel ved at ansatte publiserte konfidensiell informasjon, og 94 prosent har opplevd negative konsekvenser på blant annet omdømme, tap av kundenes tillit, tap av data og tap av inntekter.

– Etter hvert som organisasjoner deler stadig mer forretningsinformasjon på sosiale medier for å kommunisere med kunder, partnere og ansatte, øker også risikoen for å publisere konfidensiell informasjon, sier Kåre Juvkam i Symantec Norge. – Det er viktigere enn noen gang at selskapene har kontroller på plass som kan fange opp informasjon i sosiale medier for å oppfylle forespørsler, tilsyn og for eksempel regelverk som Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) 10-06 endringer, eller på eDiscovery-krav.

Analyseselskapet Gartner sier at «i slutten av året 2013 vil 50 prosent av alle selskap ha blitt bedt om å hente fram materiale fra sosiale medier for eDiscovery.» En arkiveringsløsning kan hjelpe organisasjoner til å la ansatte bruke sosiale medier profesjonelt og bevare, søke og oppdage spesifikt innhold fra for eksempel Facebook, Twitter, LinkedIn, SharePoint og blogger.

– Bedriftene vet hvor viktig det er å beskytte og bevare e-post direktemeldinger, kalkyler og annen ustrukturert informasjon. Nå må de innse at informasjonen som flyter gjennom sosiale nettverk er like viktig, sier Kåre Juvkam. – Symantec kan hjelpe bedriftene med å fortsatt ha tilgang på og dele informasjon gjennom sosiale nettverk og samtidig fange opp og bevare informasjonen for juridiske og regulatoriske formål.

Symantecs undersøkelse fant at 82 prosent av selskapene i alle fall diskuterer å innføre arkiveringsløsninger for å samle, bevare og oppdage sensitiv forretningsinformasjon som sendes gjennom sosiale medier, sammen med andre tiltak som for eksempel brukerpolicyer for sosiale medier og opplæringsprogrammer for ansatte. Derimot har mindre enn en fjerdedel faktisk gjennomført noen av disse teknikkene og strategiene.

Undersøkelsen fant at de tre viktigste sosiale medier-hendelsene det typiske selskapet har opplevd siste år var:

 • ansatte delte for mye informasjon i offentlige forum (46 prosent)
 • tap av eller avsløring av konfidensiell informasjon (41 prosent)
 • økt eksponering for rettstvister (37 prosent)
Over 90 prosent av respondentene opplevde en hendelse i sosiale medier som også fikk negative konsekvenser som følge, blant annet:

 • senket aksjekurs (gjennomsnittlig kostnad: 1.038.401 USD)
 • saksomkostninger (gjennomsnittlig kostnad: 650.361 USD)
 • direkte finansielle kostnader (gjennomsnittlig kostnad: 641.993 USD)
 • skade på omdømme/ tap av kundenes tillit (gjennomsnittlig kostnad: 638.496 USD)
 • inntektstap (gjennomsnittlig kostnad: 619.360 USD)
– Dette er grunnen til at vi har lagt til en mulighet i Enterprise Vault 10 for at organisasjonen kan bevare, søke og finne informasjon på sosiale nettverkssteder, foruten e-post og andre ustrukturerte data, sier Kåre Juvkam. – Opplæring av ansatte og korrekt bruk av sosiale medier i jobben er like viktig som å ha teknologiene på plass.
Symantec anbefaler:
 • Sosiale medier er en av de største nye forretningsmulighetene på lang tid, så bruk dem og bruk dem riktig
 • Anerkjenn sosiale medier som selskapskommunikasjon og definer hvordan sosiale medier skal brukes og lære opp de ansatte i forhold til passende tema for innlegg
 • Identifiser og forstå rettslige og regulatoriske krav for bedriftens bransje, og gjennomfør policyer for å etterleve regelverk som krever oppbevaring av innhold i sosiale medier.
 • Vurder å ta i bruk en arkiveringsløsning som muliggjør automatisk fangst og lagring av innhold i sosiale medier, spesielt dersom din virksomhet er strengt regulert.
 • Implementer en DLP-løsning (Data Loss Prevention) som ekstra beskyttelse mot at konfidensiell informasjon lekker ut av selskapet gjennom sosiale nettverk.
Symantecs Social Media Protection Flash Poll 2011
Symantecs Social Media Protection Flash Poll 2011er resultat av forskning utført i april 2011 som har kartlagt IT- og C-nivå-personell med ansvar for datamaskiner, nettverk og IT-ressurser i små, middelstore og store selskap (definert som 1,000-2,400, 2,500-4,999, og 5000 + ansatte). Rapporten er utformet for å måle hvordan organisasjoner beskytter seg mot negative konsekvenser av å bruke sosiale medier. Undersøkelsen omfattet 1225 respondenter i 33 land i Nordamerika, EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika), Stillehavsområdet og Latinamerika.
Ressurser

Kontakt Symantec

Om Symantec
Symantec er en global leder innenfor sikkerhet, lagring og systemadministrasjon som hjelper forbrukere og organisasjoner å sikre og håndtere sin informasjon-drevet verden. Vår programvare og tjenester beskytter mot flere risikoer på flere punkter og mer fullstendig og effektivt, slik at trygghet sikres uansett hvor informasjon brukes eller lagres. Mer informasjon er tilgjengelig på www.symantec.com.

Disclaimer: Noen selskapsnyheter vil komme fra virksomheter som er kunde av Gambit Hill & Knowlton hvor jeg jobber som spesialrådgiver, andre vil ikke det. Dette styres 100 prosent av meg og bare meg.