fbpx

Lange dager og utrolig mange inntrykk skal fordøyes i dagene fremover.

SXSW går mot slutten….

Lange dager og utrolig mange inntrykk skal fordøyes i dagene fremover.

SXSW-Google-Glass

Google Glass demo og presentasjon under SXSW. Bildet tatt med Olloclip til iPhone5.

SXSW – South by SouthWest – er utvilsomt en viktig arena for å holde seg informert og oppdatert om hva som skjer, men ikke minst vil skje fremover når det kommer til digitale medier og kanaler. SXSW er nesten mer frustrerende enn givende, for det er så sinnsykt begrenset hva man får med seg i forhold til hvor MYE som står på agendaen.

30,000 mennesker samles over en 5 dagers periode for å delta på over 500 forskjellige foredrag, debatter og samtaler. Dette er ikke en konferanse, men en festival – en kommunikasjonsfestival rett og slett.

Vi er over 150 nordmenn som deltar og treffes «her og der». På dagtid har møteplassen for mange av oss vært Samsung sin blogg lounge, mens det på kveldstid har vært via den digitale jungeltrafikken. Det skjer noe 24 timer i døgnet, og ikke mange av disse blir investert i søvn.

Samsung-blogg-lounge-620

Shaquille o’Neal var innom Samsungs Blogg Lounge hvor mange av de norske SXSW-deltagerne hadde sin møteplass. Hvorfor ikke løfte programlederen når du kan :)

I dag er det siste dagen – mye spennende på agendaen – før jeg setter kursen hjem mot Norge onsdag morgen. Gleder meg ikke til å fly, men gleder meg veldig til å komme hjem igjen til min kone og mine barn. Også gleder jeg meg veldig til å skrive ned mye av inntrykkene. Sammen med Marius Eriksen kan du nok forvente mange blogginnlegg fremover, så ikke glem å sjekke ut GK FORUM hvor disse vil havne.

Google Glass og «connecting the dots»

Det er en gjennomgang her på SXSW at det handler om å sette ting sammen – connecting the dots – det være seg mellom forskjellige sosiale nettverk, applikasjoner og tjenester – og ikke minst mellom det som skjer offline og online.

Det handler om alle skjermene vi forholder oss til, og ikke minst hvordan vi forholder oss til disse skjermene. Det vil blant annet Google gjøre noe med – og et av mange høydepunkter var nok live demonstrasjonen av Google Glass.

Nerdebriller med stort potensial og mange bruksmåter.

Tilbake til nåtiden

Det meste som spåes om fremtiden slår ikke til – i alle fall ikke når man spår når endringen vil inntreffe. SXSW er en slik happening hvor nye trender og teknologier blir lansert. Jeg synes tweeten under oppsummerer i stor grad hvordan det føles å være på SXSW, og hvordan det vil føles å komme hjem igjen.

SXSW-feelings